Dtum
Login with Facebookk
1922 | December

Félbeszakította a bíró az MTK – MAFC meccset

Gólnélküli döntetlen állásban félbeszakította a bíró az MTK-MAFC meccset. – A félbeszakítás oka: a sűrű hóesés zavaró hatása. – A mérkőzésből 30 perc maradt lejátszatlan. – Az MTK igazságtalannak tartja az utána-játszást és az újrajátszás elrendezését kéri. – A mérkőzést vezető Vámos Soma bíró nyilatkozata.

Sűrű pelyhekben hullott már a mérkőzések megkezdése előtt is a hó, de nem olyan mértékben, hogy a délutáni mérkőzések megtartását veszélyeztette volna. A Hungária-úti pálya első mérkőzése, a „33”-asok – Húsiparosok meccse rendben be is végződött; bár a mérkőzés nagyobb részében szintén esett a hó.

Az MTK – MAFC mérkőzés kezdetén a havazás elállt s a bíró a pályát rendben találván, szabályszerűen megkezdette a játékot.
A MAFC komplett felállásban szerepelt, az MTK-nál Nyúl I. helyettesítette Nadlert.
A sikamlós pálya nehézkessé tette a mozgást s akaratlanul is okozója lett a bukásoknak. Nem kellett foultolni az ellenfelet; elégséges volt, ha csak súrolta valamelyik játékos a másikat, máris kiesett a kontaktusból és elvesztette a labdát.

Az első félidőben a MAFC jobban állt a lábán, mint az MTK és jobb játéktaktikát is követve hosszú labdákkal dolgozott. Ezzel ellentétben az MTK, nem törődve a talajviszonyokkal, rövid passzokra helyezte a fősúlyt, s ez a helytelen játékrendszer megbosszulta magát, úgy hogy az MTK ennek folytán a mezőnyjátékban is hátrányban volt.

A MAFC talán többet támadott ebben a félidőben mint a kék-fehérek, azonban az ő játékuk sem volt hatásos. Nagyon ügyesen mozgott Kelly balszélső, aki már az első percben kapura lőtt. Gaugnak egy kapulövése volt még kiemelkedő momentuma ennek a félidőnek. Az MTK részéről Orthnak egy éles lövése, amelyet Barczer kapus ügyesen fogott, érdemel említést.

A II. félidőben az MTK megváltoztatta támadó taktikáját, a csatársor széthúzni akarván a MAFC védelmét, inkább szélsőkre dolgozott. Így azután frontba került s támadást támadás után vezetett. Különösen Molnár volt lövő kedvében és a lövéseket csak korner árán tudta menteni a MAFC. Tizenöt percig tartott az az MTK fölény, amelyet a 15. percben váratlanul a bíró sípja szakított félbe.

A második félidő elején ugyanis mind sűrűbben kezdtek hullani a fehér hópihék. A sűrű hóeső erősen zavarta a bírót működésében és a mérkőzés minden fázisának áttekintésében – aki erre való hivatkozással a mérkőzést 15 percnyi játék után lefújta.

A lefúvás után a csapatok az öltözőbe vonultak, ahol Kertész II., az MTK csapatkapitánya és az MTK vezetősége arra kérte a bírót, hogy folytassa a mérkőzést. Vámos körülbelül öt perc múlva kiment a pályára, konstatálván azonban, hogy a hó nem csökkenő erővel esik, végleg be szüntette a játékot.

Vámos Soma bíró nyilatkozata

A mérkőzés után megkérdeztük Vámos Soma szövetségi bírót, az MTK – MAFC meccs vezető bíráját a félbeszakítás okairól. Vámos a következőket mondotta:


Rendkívül csudálkozom, hogy akadnak olyanok, akik nem látják be elhatározásom helyességét. A mérkőzés II. félidőében ugyanis olyan sűrű pelyhekben kezdett hullani a hó, amelyet amellett kavargó szél vágott az arcokba, hogy időnkint már nem láttam az egyes akciókat. Már pedig nem tehettem ki egyik csapatot sem annak hogy véletlenül éppen egy döntő akciójuknál vágja a szél a havat a szememben, s akaratlanul is téves ítéletet hozzak. Ilyen esetben joggal szememre vethetnék, hogy miért nem szüntettem be inkább a játékot. Ezt az eshetőséget előztem meg tehát a játék lefúvásával.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A zsidóság térfoglalása Magyarországon A zsidóság térfoglalása Magyarországon
Azt a politikai jelszót, hogy "minden a zsidóké" - állította le...
Orosz-japán béke-alkudozások Portmouthban Orosz-japán béke-alkudozások Portmouthban
A béke-alkudozásokat Portmouthban megkezdik augusztus 5-ikén. A...
Ideiglenes árucsereegyezményt kötöttünk Csehországgal Ideiglenes árucsereegyezményt kötöttünk Csehországgal
A prágai magyar királyi követség és a csehszlovák kormány között...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
Prágából jelentik a Magyar„Kurir”-nak: Észak-Csehország...
A pénzügyi államtitkár programmbeszéde A pénzügyi államtitkár programmbeszéde
Madarassy Gábor pénzügyi államtitkár augusztus 10-én mondta el...
A németek elsülyesztették Anglia legnagyobb Amerika-járó hajóját A németek elsülyesztették Anglia legnagyobb Amerika-járó...
Angliának kiéheztetési hadjáratára, melylyel Németországot úgy el...
Soós nyerte Magyarország 1945. évi asztalitenisz bajnokságát Soós nyerte Magyarország 1945. évi asztalitenisz bajnokságát
Budapest 1945. évi egyéni bajnokságait a Postás SE rendezte meg a...
Több lesz a kölségvetés bevétele az előirányzatnál Több lesz a kölségvetés bevétele az előirányzatnál
Negyvenmillió, jó tavasz esetén talán ötvenmillió pengő költségvetési...
Mezey Frigyes kitüntetése Mezey Frigyes kitüntetése
Mezey Frigyes 400 méteres futóbajnokunk és rekorderünk a román...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98