Dtum
Login with Facebookk
1923 | Február

A MAC veresége a kardcsapatbajnokságban

A MOVE-BSE csapata 10:6 arányban legyőzte

A Magyarország 1923. évi kardcsapatbajnokságáért folyó küzdelemnek nagy szenzációja volt csütörtökön, amikor a MAC tavalyi bajnokcsapata a MOVE legénységével találkozott a Bécsi-utcai vívóteremben. A mindvégig szép és magas színvonalon álló küzdelmek nem várt eredménnyel végződtek, amennyiben a MOVE csapata biztos fölénnyel legyőzte a MAC csapatát.

Feltűnő volt különösen az, hogy Rády József, akiről tudott dolog, hogy mindenkor – s így most is – a leglelkiismeretesebben – sőt szinte túlforszírozottan – készül a versenyeire, egy győzelmet sem tudott aratni. Érdekes, hogy a MAC csapatánál éppen az állapítható meg, hogy azoknak nem sikerültek az asszói, akik a szezon elejétől fogva rendszeresen dolgoztak.

Így Krencsey Géza is csak két győzelmet tudott kicsikarni; míg Tóth Péter dr., akinek tréningje még fogyatékos, két győzelmet könyvelt el; Trstyánszky Ödönnek is, aki a hadiiskolában lévő nagyméretű elfoglaltsága miatt egyáltalában nem folytathatott programszerű tréninget, két győzelmet sikerült aratni.

A MOVE-BSE csapatában Schenker, Bogen és Hessmann 3-3 nyert asszóval segítették elő csapatuknak győzelmét, míg a negyedik, Uhlyarik három vereséget szenvedett. Uhlyarik tudvalevően a műegyetemet végzi és tanulmányai gátolják a rendszeres vívómunkában. Külön meg kell emlékezni Hessmann kitűnő formájától és nagy javulásáról.

Hessmann eredetileg Rákosi iskolájából került ki: s úgy látszik, hogy a jó és reális alap a MOVE-ban szerzett tréninggel párosulva, meghozta az eredményt, aminek mindenki örül, mert köztudomású, hogy Hessmann egyik legrajongóbb híve és támogatója a vívás férfias sportjának.

A csapatversenye részletes eredménye így alakult ki
:
Első kör. Schenker győz Rády ellen 4:1; Krencsey-Uhlyarik 4:3; Hessmann-Tóth 4:2; Bogen-Trstyánszky 4:2, MOVE 3, MAC 1 győzelem.

 

Második kör. Uhlyarik-Rády 4:3; Krencsey-Hessmann 4:3 Tóth-Bogen 4:3; Trstyánszky-Schenker 4:3. – MOVE 4, MAC 1 győzelem.

 

Harmadik kör. Hessmann-Rády 4:1; Bogen-Krencsey 4:3; Trstyánszky-Uhlyarik 4:1; Schenker-Tóth 4:1. – MOVE 7, MAC 5 győzelem.

 

Negyedik kör. Bogen-Rády 4:1; Schenker-Krencsey 4:1; Tóth-Uhlyarik 4:3; Hessmann-Trstyánszky 4:3, MOVE 10, MAC 6 győzelem.

Az I. osztályú csapatbajnoksági küzdelmek után a második csapatok álltak ki a szövetségi díjért. Ezt a mérkőzést a MAC csapata nyerte meg 11:5 arányban. A MAC csapatát alkották: Kóczy (4 győz.) Gombos (3), Sz. Nagy (2), Borsay (2). A MOVE részéről vívtak: Cséry (2 győz.), Lipcsey, Vida és Kazay (1-1 győz.)

A zsűri az összes jelenlevők megelégedésére igazságosan és sportszerűen látta el feladatát. Elnök volt Hajós Marcel dr. (szövetségi kiküldött), tagok: Werkner Lajos és Posta Sándor dr.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98