Dtum
Login with Facebookk
1928 | Január

Pert inditott a konnersreuthi csoda

Mi is beszámoltunk Therese Neumannról, arról a német nőről, aki Konnersreuth városában minden pénteken azzal ragadtatta el az embereket és a hozzá zarándoklók ezreit, hogy vallásos elragadtatás közben szemeiből vér folyt.

 

Ez a tünemény oly sokakat megbabonázott, hogy valósággal népvándorlás indult meg hozzá, sőt egy szindarab számára is feldolgozták Therese Neumannt s a darabot Berlinben igen nagy sikerrel még ma is játsszák. Közben egy német tisztviselő orvosok előtt mutatta be, hogy az ő szemei is képesek véres könnyek hullatására, de nem vallásos elragadtatás, hanem pusztán koncentrált akaraterő segitségével.

 

Egy német filmcég főnöke Paul Töpfer megfilmesitette Neumann Terézt, a konnersreuthi csodát, mire Neumann Teréz, továbbá patrónusa, a regensburgi püspökség tiltakozott az ellen, hogy Neumann Terézt filmen mutogassák. Amikor a cég nem volt hajlandó arra, hogy a film bemutatásától elálljon, Neumannék dr. Held bajor miniszterelnökhöz fordultak, hogy közbelépjen az ügyben, egyszersmind pedig pert inditottak a filmtársaság ellen.

 

A film képviselői arra hivatkoznak, hogy Neumann Teréz annakidején naponta ötezer ember előtt mutogatta magát és akkor sem tiltakozott, amikor minden ujság terjedelmes cikkeket irt róla és képekben hozta vértől átcsikozott arcát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98