Dtum
Login with Facebookk
1932 | November

Hindenburg Hitler ma ismét fogadja

Berlin, november 20.
Meissner, Hindenburg birodalmi elnök államtitkára vasárnap késő délután a Kaiserhof szállóban fölkereste Hitltert, akivel hosszabb megbeszélést folytatott.


Meissner tolmácsolta Hitler előtt a birodalmi elnöknek azt a kivánságát, hogy folytassa a tanácskozásokat a kormányválság megoldásáról és hétfőre meghívta őt az elnökhöz. Politikai körökbe biztosra veszik, hogy Hitler holnapi tanácskozása Hindenburg birodalmi elnökkel döntő módon hozzájárul a politikai helyzet tisztázásához, sőt valószinünek tartják, hogy Hitler kancellárrá dezignálása is megtörténik.


Vasárnap a délutáni órákban Göring birodalmi gyülési elnök magához kérette a bajor néppárt és a centrum vezéreit. A tárgyalás eredményéről nem adtak ki jelentést, hir szerint azonban lényeges kérdésekben még nagy nézeteltérése állanak fönn.


Göring elnök a német nemzetiek vezérét, dr. Hugenberget is meghivta a megbeszélésre, aki azonban a meghívást nem fogadta el. Hugenberg kijelentette, hogy hajlandó politikai megbeszélést folytatni Hitlerrel, azonban az elmult hetek eseményei után nem fogadhatja el Göring meghivását, amelyet szokatlan módon juttatott el hozzá.

 

A német néppárt vezérét, Dingeldeit, mindeddig semmiféle megbeszélésre nem hivták meg. Néppárti körökben azon a nézeten vannak, hogy a párt vezérének nincsen semmi oka, hogy Göringgel tárgyalásba bocsátkozzék. Szerintük csak akkor volna értelme tárgyalni a birodalmi gyülés elnökével, ha azon a tárgyaláson Hitler is részt venne.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hindenburg és Hitler Hitler egy hotel erkélyéről üdvözli a tömeget Hitler autóját az elnöktől való távozása után körülveszi az éljenző tömeg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98