Dtum
Login with Facebookk
1932 | Október

Megzavart a győri rendőrség egy társasvacsorát, amelyet Friedrich István tiszteletére rendeztek

Győrből jelentik: Szombaton Győrbe érkezett Friedrich István, mint a győri iparosság vendége. Kíséretében érkezett Tauffer Gábor képviselő is. Egy vendéglőben vacsorázott együtt Friedrich a vendéglátó iparosokkal, amikor rendőrök vették körül az épületet, bezárták az ajtókat és megkezdték egy rendőrtanácsos vezetésével a jelenlevők igazoltatását. Friedrich felháborodottan tiltakozott és figyelmeztette a rendőrtanácsost, hogy a fehér asztal mellett ül, vacsorázik és csupán beszélget a győri iparosokkal.

A tanácsos ezzel szemben arra hivatkozott, hogy tiltott gyűlést tartanak a vendéglő helyiségében. Friedrich erélyes föllépésének mégis volt annyi eredménye, hogy a tanácsos elment jelentést tenni, majd rövid idő mulva visszatért és közölte a képviselőkkel, hogy a gyülekezést valóban nem tekintik tiltott gyűlésnek és visszarendelte az ajtókban posztoló rendőröket.

Győrben, ahol az esti incidens kínos föltűnést keltett, Friedrich vasárnap látogatást tett a Vasutas Országos Gazdasági Egyesületében, ahol nagy lelkesedéssel fogadták, majd a Katolikus Körben jelent meg és elbeszélgetett a győri választópolgárokkal.

A közeljövőben ismét ellátogat Győrbe, ahol nagy társasvacsorát rendeznek a tiszteletére. Ha a Gömbös- kormány a gyűléstilalmat fölfüggeszti, Friedrich István pártja, a Keresztény Ellenzék, a legközelebbi hetekben nagygyűlést fog tartani Győrött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98