Dtum
Login with Facebookk
1933 | Augusztus

Vasárnap estig tartott Mussolini és Dollfuss tanácskozása

Riccione, augusztus 20.
Alig huszonnégy órát tartott Mussolini és Dollfuss tárgyalása, amelynek rövidsége egyáltalában nincs arányban fontosságával.


A Duce vasárnap az esti órákban már el is utazott Riccioneból az olasz hadgyakorlatokra, amelyeket Piemontban tartanak meg, közel a francia határhoz. Dollfuss kancellár még itt van, de hétfőn reggel ő is repülőgépre ül és hazafelé indul. A Grand Hotelben tanácskozott csaknem egész vasárnap a két államférfi és baráti eszmecseréjük az összes gazdasági és politikai kérdésekre kiterjedt.


Két téma emelkedik ki a tárgyalások anyagából. Az egyik Mussolini programja a Duna-medence összekúszált problémáinak megoldására, a másik a német-osztrák viszony kiélesedése, amelyre vonatkozólag a kancellár a legőszintébb hangon beszélt az olasz kormányelnöknek.

 

A kancellár abból a megállapításból kiindulva ismertette a mind súlyosabbá váló helyzetet, hogy Ausztria függetlenségét csak anyagi erejének alátámasztásával és növelésével lehet fenntartani.


Ausztria együttműködést keres minden szomszédjával, különösképpen Olaszországgal és Magyarországgal és keresi ezt az együttműködést Németországgal is, de nem hajlandó behódolni a hitlerizmusnak és feláldozni szabadságát, önállóságát, jövőjét.


Az osztrák kormány támogatja Mussolini dunai programját, de ennek természetes előfeltétele, hogy Olaszország támogassa Ausztriát a horogkeresztes eszmék térhódításának leküzdésében.


Mussolini kijelentette, hogy mindenben osztja a kancellár gondolatmenetét és hangsúlyozta, hogy Olaszország készen áll a jövőben is Ausztria baráti támogatására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mussolini Dollfuss kancellár
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98