Dtum
Login with Facebookk
1933 | Március

Magyarország – Csehszlovákia 2:0

Góllövők Turay, Cseh II.

Csehszlovákia a fiataljaival vonult fel, a magyar csapatban csak két változás történt az Amsterdamban legutóbb szerepelt válogatott csapattal szemben: Bihámi helyett Turay volt a balösszekötő s a megsérült Ticska helyett a kispesti Steiner a balszélső. Amilyen jó csere volt az egyik, annyira elhibázott a másik s amíg Turayval újra együtt volt a frankfurti tizenkettes csatársor kvartettje, Steiner végig kirítt az együttesből.

Ahogy két félidőre szakad a futballmérkőzés, úgy kell szétválasztani ennek a mérkőzésnek a teljesítményét. Az első félidőben felragyogott a futballrajongók szeme és öreg szakértők is boldogan meredtek a pályára, ahol a labdarúgás magasiskolája folyt, káprázatos akciók épültek fel s követték egymást s az első negyvenöt percben az volt a helyzet, hogy z osztrák Wundermannschaft után nekünk is született egy csodacsapatunk.

Remek a magyar csapat, de Planicka még remekebb

Sárosi és Planicka választanak. A szerencse Planickának kedvez, szél és erősen tűző nap ellen játszanak az első félidőben. Turay indítja el a labdát. Cseh II kiugrik, de Planickának sikerül rávetődnie a labdára. Markos nagyszerű beadását Turay erősen lövi. Planicka azonban mellre fogja. A csehek első támadása Korányin megtörik.

Az 5-ik percben korner árán szerel Barátky, a hátrahúzódott Cseh II szabadít fel. Prusa kerül gólhelyzetbe, három lépésről azonban Szabónak lövi a labdát, Turay bágyadtsága kezd kiütközni. Cseh II. aki mintegy második centert játszik, pompásan játszik Teleki elé, a center lövése azonban túl magas. Zajicsek sarokra irányított fejesét Szabó szépen fogja el.

Turay 25 méteres nagy lövését Planicka az ujja hegyével tolja ki. Steiner kiugratja Telekit, a lapos lövésből korner lesz, amelyből Barátky lő kapu fölé. Nyomasztó a magyar fölény. A csehek csak nagyritkán jutnak át a félvonalon, akkor is teljesen veszélytelenek. A 20-ik perc hozza meg az első gólt. Sárosi Cseh II-nek ad, ez káprázatosan viszi előre a labdát. A tisztán álló Turayhoz passzol, akinek félmagas, védhetetlen lövése a jobb léc mellett surran a hálóba. (1:0).

A gól nem rázza föl a cseheket, továbbra is mi támadunk. A 26-ik percben eredménytelen korner jelzi a csehek sikertelen próbálkozását-Steiner szólózás után bead, Teleki fejesét Planicka fölényesen védi Turay keményen megy rá Burgerre, akit egy kicsit éleszteni kell. Markos beadását Teleki lövi kapura, Planicka azonban ismét a helyén van.

A 40-ik percben Barátky 16-osról küldött szabadrúgását Planicka vetődve csípi el. A következő percben Prusa kiugrik a magyar védők között, a helyzet menthetetlennek látszik, de Barátky az utolsó pillanatban elé fut és haza adja a labdát. Nagyon meleg pillanat volt! Teleki erős lövését Planicka kiüti és vége is az első félidőnek.

Egy érvényes és egy érvénytelen gól után tizenegyest hibázunk

Pillanatok alatt szedjük el a labdát a csehektől és máris Cseh II. lövését kell Planickának védeni. Cseh II. teljesen megzavarja az ellenfeleit. Csatársorunk sokat tologat és fölényeskedik. A 15-ik percben Steiner kornert harcol ki, a beadás Markoshoz kerül, aki Sárosihoz játszik, ő azonban mellé lő.

 

Markos beadására három magyar csatár fut, a párducügyességű Planicka még előttük is elfogja a labdát. Cseh korner után Simek lövésszerű beadását Szabó védi. A 26-ik percben Teleki átadja a labdát Cseh II.-nek aki lerázza magáról a cseh védőket és védhetetlenül lő Planicka kapujába (2:0).

A 39-ik percben Sárosi fejese kiugratja Telekit, a center lövése védhetetlenül fütyül a hálóba, a gól azonban érvénytelen, mert Steiner közben lesre futott. Vérszegény cseh támadások után ez utolsó percben Burger a kapura törő Telekit felvágja. A tizenegyest Barátky a felső kapufának lövi. Kirúgás után vége a mérkőzésnek.

Bangeriner svájci bíró mindkét fél megelégedésére kifogástalanul vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98