Dtum
Login with Facebookk
1933 | Március

Magyarország – Csehszlovákia 2:0

Góllövők Turay, Cseh II.

Csehszlovákia a fiataljaival vonult fel, a magyar csapatban csak két változás történt az Amsterdamban legutóbb szerepelt válogatott csapattal szemben: Bihámi helyett Turay volt a balösszekötő s a megsérült Ticska helyett a kispesti Steiner a balszélső. Amilyen jó csere volt az egyik, annyira elhibázott a másik s amíg Turayval újra együtt volt a frankfurti tizenkettes csatársor kvartettje, Steiner végig kirítt az együttesből.

Ahogy két félidőre szakad a futballmérkőzés, úgy kell szétválasztani ennek a mérkőzésnek a teljesítményét. Az első félidőben felragyogott a futballrajongók szeme és öreg szakértők is boldogan meredtek a pályára, ahol a labdarúgás magasiskolája folyt, káprázatos akciók épültek fel s követték egymást s az első negyvenöt percben az volt a helyzet, hogy z osztrák Wundermannschaft után nekünk is született egy csodacsapatunk.

Remek a magyar csapat, de Planicka még remekebb

Sárosi és Planicka választanak. A szerencse Planickának kedvez, szél és erősen tűző nap ellen játszanak az első félidőben. Turay indítja el a labdát. Cseh II kiugrik, de Planickának sikerül rávetődnie a labdára. Markos nagyszerű beadását Turay erősen lövi. Planicka azonban mellre fogja. A csehek első támadása Korányin megtörik.

Az 5-ik percben korner árán szerel Barátky, a hátrahúzódott Cseh II szabadít fel. Prusa kerül gólhelyzetbe, három lépésről azonban Szabónak lövi a labdát, Turay bágyadtsága kezd kiütközni. Cseh II. aki mintegy második centert játszik, pompásan játszik Teleki elé, a center lövése azonban túl magas. Zajicsek sarokra irányított fejesét Szabó szépen fogja el.

Turay 25 méteres nagy lövését Planicka az ujja hegyével tolja ki. Steiner kiugratja Telekit, a lapos lövésből korner lesz, amelyből Barátky lő kapu fölé. Nyomasztó a magyar fölény. A csehek csak nagyritkán jutnak át a félvonalon, akkor is teljesen veszélytelenek. A 20-ik perc hozza meg az első gólt. Sárosi Cseh II-nek ad, ez káprázatosan viszi előre a labdát. A tisztán álló Turayhoz passzol, akinek félmagas, védhetetlen lövése a jobb léc mellett surran a hálóba. (1:0).

A gól nem rázza föl a cseheket, továbbra is mi támadunk. A 26-ik percben eredménytelen korner jelzi a csehek sikertelen próbálkozását-Steiner szólózás után bead, Teleki fejesét Planicka fölényesen védi Turay keményen megy rá Burgerre, akit egy kicsit éleszteni kell. Markos beadását Teleki lövi kapura, Planicka azonban ismét a helyén van.

A 40-ik percben Barátky 16-osról küldött szabadrúgását Planicka vetődve csípi el. A következő percben Prusa kiugrik a magyar védők között, a helyzet menthetetlennek látszik, de Barátky az utolsó pillanatban elé fut és haza adja a labdát. Nagyon meleg pillanat volt! Teleki erős lövését Planicka kiüti és vége is az első félidőnek.

Egy érvényes és egy érvénytelen gól után tizenegyest hibázunk

Pillanatok alatt szedjük el a labdát a csehektől és máris Cseh II. lövését kell Planickának védeni. Cseh II. teljesen megzavarja az ellenfeleit. Csatársorunk sokat tologat és fölényeskedik. A 15-ik percben Steiner kornert harcol ki, a beadás Markoshoz kerül, aki Sárosihoz játszik, ő azonban mellé lő.

 

Markos beadására három magyar csatár fut, a párducügyességű Planicka még előttük is elfogja a labdát. Cseh korner után Simek lövésszerű beadását Szabó védi. A 26-ik percben Teleki átadja a labdát Cseh II.-nek aki lerázza magáról a cseh védőket és védhetetlenül lő Planicka kapujába (2:0).

A 39-ik percben Sárosi fejese kiugratja Telekit, a center lövése védhetetlenül fütyül a hálóba, a gól azonban érvénytelen, mert Steiner közben lesre futott. Vérszegény cseh támadások után ez utolsó percben Burger a kapura törő Telekit felvágja. A tizenegyest Barátky a felső kapufának lövi. Kirúgás után vége a mérkőzésnek.

Bangeriner svájci bíró mindkét fél megelégedésére kifogástalanul vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Ascher Oszkár - Az utolsó szavak Ascher Oszkár - Az utolsó szavak
Közel három hete, hogy meghalt; de reggelenként, mikor hazulról a...
Németh Béla nyerte az év első futóversenyét Németh Béla nyerte az év első futóversenyét
Gyönyörű napsütéses idő kedvezett az első atlétikai versenynek. A MAC...
Rövidek Rövidek
Palacios spanyol delegátus elutazása meglepetésszerüen érte a...
Apróságok Apróságok
Nagy helyi szenzációja volt két évvel ezelőtt Gyékényesnek. A...
Nem lesz kocsmáros az Olasz bank Nem lesz kocsmáros az Olasz bank
Érdekes apróságról számolhatunk be, amely megmutatja, hogyan...
Lehet-e megegyezni Olaszországgal? Lehet-e megegyezni Olaszországgal?
Olaszország volt az első állam, amelynek ellenünk való háborús...
A Nagyjég A Nagyjég
Hüvösre fordult az idő, fagyni kezdett s egy szép hétköznap...
Budapest – Pozsony 2:2 (1:0) Budapest – Pozsony 2:2 (1:0)
A „nagy” mérkőzés előjátékul szolgáló Pozsony-Budapest...
Orosz-japán erőviszonyok Orosz-japán erőviszonyok
Az orosz-japáni háború valószinű kilátásairól a következőkben...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98