Dtum
Login with Facebookk
1933 | November

„Sátán”, a híres rendőrkutya fogott el egy szélhámost, akit a Sándor uccától a Gresham-palotáig üldöztek

Vasárnap este kilenc órakor a Sándor uccán ment végig Lázár Géza textilkereskedő, mikor egy vendéglőből elegánsan öltözött, magas fiatalember lépett ki. Egy pillanatig szembenéztek egymással, azután a kereskedő a legközelebbi rendőrhöz ugrott és rákiáltott.
- Fogja el azonnal!... felismertem… megcsalt…


A fiatalember ebben a pillanatban már teljes sebességgel futott végig az uccán, a rendőr a kereskedő és néhány járókelő utána. Vad hajsza kezdődött, a rosszul világított és szűk uccákat felverte a vészkiáltás: „Fogják meg! Fogják meg!” Uccáról uccára nagy kiabálással. A menekülő a Dunapart felé nyargalt és közvetlenül a főkapitányság szomszédságában berohant a Gresham-palotába.

A kereskedő üldözés közben szaggatott szavakban mondta el, hogy a fiatalember bement Károly körúti 28. alatti üzletébe, nagy értékű textilneműket vásárolt, majd azt mondta, hogy nincsen nála magyar pénz, másnapig zálogban hagy nála német birodalmi márkát. Egy borítékban át is adta a zálogot. A kereskedő bevitte a bankjegyeket a pénzintézetbe, ahol mindjárt megállapították, hogy a forgalomból régen kivont, értéktelen márkacímletek.

A menekülő, akit a fél városon keresztül nem lehetett elfogni, lerohant a Gresham-ház első emeletére. Ebben a percben lépett ki Bertics József főfelügyelő, a rendőrkutyatelep vezetője, kedvencével, a „Sátán” nevű farkaskutyával. Most már ők is részt vettek az üldözésben. A fiatalember ezalatt, a Gresham-palota egyik mellékkapuján ismét az uccára jutott, majd átrohanva a téren, a kis parkban igyekezett meghúzódni. Itt érte utol Sátán. Ráugrott, földre teperte, letépte róla a ruhát és fogva tartotta, amíg a rendőrök el nem érték.

Jankovics Ivánnak hívják, 23 éves, állásnélküli technikus.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98