Dtum
Login with Facebookk
1933 | November

Újpest – Somogy 7:2 (1:1)

Az Újpest félideig fukarkodott, aztán ontotta a gólokat

Újpesti Stadion. – 1200 néző. – Bíró: Csillag Aladár.

A bajnokcsapat hívei azzal mentek ki a Stadionba, hogy gólarányjavító meccset fognak látni. ebbeli reményeik csaknem teljes mértékben valóra is váltak, noha negyvenöt percen át nem mosolygott rá az Újpest csapatára a szerencse istenasszonya. Pedig, amint megindult a játék, azonnal nyilvánvaló volt az Újpest nagyobb játéktudása.

Az újpesti csatárlánc egymásután rohamozta a somogyi kaput és a támadások a 14. percben góllá értek. Ekkor ugyanis P. Szabó és Jakube összjátékának eredményeként Avarhoz került a labda, aki erős lövéssel a hálóba juttatta (1:0).

Az Újpest tovább támadott. Gól azonban mégis a másik oldalon esett a 30. percben az újpesti védők hibájából. Galambos háttal állva rúgta a Horn által üresen hagyott kapuba (1:1).

Hiába újította rohamait most már az újpesti legénység, az eredmény szünetig nem változott. Helycsere után a 3. perc hozta meg a második gólt és – az újpesti hívek nyugalmát, P. Szabó beadását Váli kiöklözte Tamássy elé, aki visszahúzta Avarhoz s ő könnyedén a kapuba gurította (2:1).

Tempó Újpest! – zúgott most a kevésszámú, de annál hangosabb lila közép. A biztatás nyomán az Újpest a 8. percben újabb gólt ért el Pusztai révén, aki pompás egyéni játékkal szinte a kapuba sétált a labdával (3:1).

Most további gólokat várt az újpesti publikum, de egy ideig nem mutatkoztak… Sőt a 17. percben a Somogy balszárnya feltűnő lesállásról indult el, Horn kifutott a kapuból, magához kaparintotta a labdát, s már úgy látszott, hogy minden veszély elmúlt, amikor az újpesti kapus általános elképedésre elvesztette s Berecz az üres kapuba juttatta (3:2).

A játék nem túl nagy iramú, a Somogy egészen gyenge, néhány játékosa feltűnően lagymatag. A 28. percben Seres hosszú labdáját Avar Jakubehoz fejeli, aki fordulásból igen szép gólt rúg (4:2).

– Gólarány! – követeli a közönség. Az újpesti csatárok – a Somogy védők jóvoltából – szépen szót is fogadnak s a 27. percben Avar, a 45. percben pedig P. Szabó tetemessé növeli a gólarányt.

A mérkőzés után hírnök jő s lelkendezve újságolja az újpesti öltözőben, hogy kikapott a Ferencváros és a Hungária is. Nosza, gyorsan számolni kezdik a gólarányt, de csakhamar kiderül, hogy a hét rúgott gól ellenére, a két bekapott gól súlyosan esik latba s így bizony még mindig a Ferencváros vezet jobb gólarányával…

Langfelder Ferenc futballigazgató kifejti, hogy az első félidőben rapszodikus volt a játék, szünet után azonban időnként néha-néha fölcsillant az újpestiek igazi tudása. Reméli, hogy a Kispest ellen az egész meccsen ez a játék fog dominálni. Egyébként: mindkét gól, amelyet bekaptak, tipikus potyagól volt.

Tóth István tréner az első félidő játékával sehogy sincs megelégedve. Szünetig nagyon könnyelműen játszottak a fiúk – mondja Potya. – A második félidőben azután már sokkal jobban ment a játék is, a góllövés is. Ezt azonban már az első félidőben meg lehetett volna csinálni…

A Somogynál nagy a fejmosás. Pesovnik a somogyiak lelkes trénere igen haragszik, amiért egyes játékosok nem küzdöttek úgy, ahogyan ő várta. – Huszonötöt érdemelnétek – mondja – nemcsak a gyámoltalanul beszedett gólokért, de még inkább azért, mert indolensek voltatok! Így nem lehet futballozni! Ha nincs szívetek, akkor inkább ne húzzatok föl dresszt!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az oláh püspökök Apponyinál Az oláh püspökök Apponyinál
A görög-keleti román püspöki kar küldöttséget menesztett Metianu...
Ferencváros – Szolnok 2:2 Ferencváros – Szolnok 2:2
Az Üllői-úti sporttelepen tartották meg a bajnoki mérkőzést. A...
Kényelmes pecsétviaszöntő Kényelmes pecsétviaszöntő
A pecsétviasz használata megint divatba jött, de természetesen szép...
Az amerikaiaknak és angoloknak kötelességük felkutatni Hitlert Az amerikaiaknak és angoloknak kötelességük felkutatni Hitlert
Az Izvesztja egyik legutóbbi száma feltűnést keltő cikkben...
Turaiból nem lett „császár” a névnapján Turaiból nem lett „császár” a névnapján
Hungária – SSE 2:0 (1:0) A jövő vasárnapi Ferencváros-Hungária...
Bálint Aladár, a zenekritikus Bálint Aladár, a zenekritikus
Az esztéta-kritikus életének legszubjektívebb mozzanata az a harc,...
Autó-taxi zenélő fonográffal Autó-taxi zenélő fonográffal
Egy Fieche nevű londoni bérautó tulajdonosnak, aki ennekelőtte...
Becsapta a főpincér a borravalóval a pincéreit... Becsapta a főpincér a borravalóval a pincéreit...
Viharos jelenetek játszódtak le az elmúlt héten egy nagykőrúti...
Faragó Sándor darabja az Új Színházban Faragó Sándor darabja az Új Színházban
A napi sajtóban ennek a darabnak mint tisztán irodalmi drámának...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98