Dtum
Login with Facebookk
1934 | Augusztus

Bocskai nyerte a debreceni futballtornát

Hétfőn ötezer néző gyönyörködött a Bocskai –Vienna küzdelmében, amely 2:2 arányban döntetlenül végződött – Hungária – Rusj 4:1

A stadionban Szent István napján ötezer néző előtt folytatták a körmérkőzést Debrecen város nagydíjáért. a díszpáholyban megjelent Vay László báró főispán. Először a Hungária 4:1 (3:1) arányban győzött az SK Rusj csapata ellen.

A kék-fehérek játéka a győzelem ellenére nem volt megnyugtató. Turay lőtte az első gólt, majd Kobzár kiegyenlített. Szabó IV. szerezte meg a vezetést, amelyet Turay két gólja követett.

Ezután következett a Debrecen Bocskai küzdelme a bécsi Viennával. A két technikás csapat időnként a futballsport sok szépségét mutatta be és a heves iramú mérkőzést a közönség dörgő tapsa kísérte. A bécsiek rendelkeztek a nagyobb rutinnal, míg a Bocskai ezt lelkesedéssel pótolta. A csapaton meglátszott Gyulai hiánya. Az első gólt a Vienna érte el Meyböck révén a 15. percben.

Hét percre ezután Markos és Návay összjátéka után az utóbbi kiegyenlített.
A 40. percben Návay belőtte a Bocskay vezetőgólját. A közönség extázisba menő lelkesedéssel ünnepelte a Bocskay vezetését.

A második félidő 24. percében a Vienna újból kiegyenlíthetett volna, mert Gschweidl tiszta helyzetbe jutott, de földbe rúgott és valóságos saltomortáléval zuhant a földre. A Bocskay még sem tudta tartani az eredményt, mert a 30. percben Mayböck kiegyenlített.

Nagy csata kezdődött a győzelmet jelentő gólért, de az eredmény már nem változott. A mérkőzés végén a közönség lelkes ünneplésben részesítette mind a két csapatot. Külön tapsot kapott Markos, Teleki és Palotás, valamint Gschweidl.

A 2:2 arányú döntetlen eredmény rendkívül hízelgő a Bocskaira, amely ezzel megnyerte a körmérkőzés nagy díját is, a Viennával, a Hungáriával és az ungváriakkal szemben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98