Dtum
Login with Facebookk
1934 | December

A nyomtalanul eltűnt Miss Kerepesi út rejtélye

"Az a lány mindenre képes volt, csak nassolhasson”

A külső Kerepesi út izgalom lázában ég: a 126-os számú házból rejtélyesen és nyomtalanul eltűnt három hét előtt a környék legszebb lánya, a tizenhét esztendős, viruló fiatal Molnár Emmi.

Az egyszoba-konyhás lakásban Molnár Emmi együtt lakott édesanyjával, özv. Molnár Aladárnéval, két öccsével és húgával.Gyárba járt dolgozni. Három hét előtt, amikor Emmike eltűnt, az édesanyja kétségbeesetten elsietett a gyárba, hátha ott tudnak róla mondani valamit. Kiderült, hogy a gyárban már hetek óta nem látták.

A bronzvöröshajú Milike, akit a környéken Miss Kerepesi út-nak neveztek, azóta nem adott életjelt magáról. De az egész környék lázong és kutatja a fiatal leányt, eddig teljesen eredménytelenül. A mama kétségbeesetten tördeli a kezét:
- Vigyázatlan voltam...Nem lett volna szabad egy tizenhétéves leányt magára hagyni.
A Kerepesi úton úgy mondják, hogy egy magas erőteljes úr, aki fekete bajusz viselt, külföldre szöktette Milikét.

A kerepes úti legenda szerint Milike.-mialatt odahaza azt hitték róla, hogy a gyárban dolgozik-táncolni tanult! Állítólag a feketebajuszú úr, aki állandóan lovagja és kísérője volt a leánynak kitaníttatta Milikét, hogy külföldi körútra vigye.

A ház előtt állandó a csoportosulás, hírvivők jönnek-mennek, most éppen egy jósnő érkezik. A jósnő középtermetű szőke hölgy, kalapot és kesztyűt visel és csak ennyit mond a gyermekéért aggódó özv. Molnárnénak:
- Három hónap múlva a mozivásznon fogja viszontlátni Milikét. Gazdag és körülrajongott filmszínésznő lesz a lányból. Sok ezer dollárt fog tőle kapni.
Özvegy Molnárné az égnek emeli fohászkodó tekintetét és úgy rebegi:
Ó, bár csak így lenne...Én attól félek, hogy a lányomat a külországban tönkreteszik és megölik.

Verzió sokféle akad a Kerepesi úton. Így valaki azt a hírt hozza, hogy Milikét a dunaparti előkelő szállodában látták vacsorázni. Másik híresztelés szerint kin van az ügetőversenyen a 60 filléres helyen. Özvegy Molnárné már öltözik is, hátha a pályán megtalálja a leányát! A legenda pedig szárnyal, az egyik kocsmárosné azt hallotta, hogy egy milliomos gróf szeretett bele a Milikébe és az vitte haza a kastélyába, hogy elvegye feleségül. Mindez azonban csak feltevés, alaptalan hír!

Az igazság az, hogy a rendőrség három hét óta nyomozza a megadott személyleírás alapján Molnár Emmit, teljesen sikertelenül. Valószínű, hogy a leány külföldre szökött. Milike gyakran mondogatta ismerősei előtt:
Szép vagyok és nem akarok nyomorúságban meghalni. Selymekben akarok járni és palotában lakni. Addig nem nyugszom, amíg céljaimat el nem érem.

A posztos rendőr mondja ki a szentenciát. Szerinte az volt a baj, hogy a szépséges Milike nassolni szeretett. A komoly ételeket megvetette, mindig azon járt az esze, hogy szerezhetne csokoládét meg cukorkát. Egész keresetét nyalánkságokra költötte.
- Az a lány mindenre képes volt- mondja a biztos úr- csak nassolhasson...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98