Dtum
Login with Facebookk
1934 | December

Genf izgalmas lázas vasárnapja

Genf, december 9.
A szombati nagy ülés után Genfnek lázas vasárnapja volt. Kánya magyar külügyminiszter Aloisi báró olasz főmegbízottal tanácskozott, Laval francia külügyminiszter pedig a kisántánt delegációival folytatott megbeszéléseket. Azután Aloisi és Laval ültek össze, de hogy ezeknek a tanácskozásoknak mi az eredménye, arról egymásnak ellentmondó hírek vannak forgalomban. Az egyik verzió szerint, amely a francia delegáció köréből származik, küszöbön áll egy mindkét félre kielégítő megoldás. És a megoldás Jugoszláviának is elégtételül szolgálhatna és nem sértené önérzetében Magyarországot.

 

Más hírek arról szólnak, hogy hétfőn a kisantant delegációja rendkívül éles támadásra készül Magyarország ellen, hogy kiköszörülje azt a csorbát, amelyet a szombati tanácsülésen szenvedett. Titulescu és Jeftics indulnak rohamra Magyarország ellen ás állítólag olyan bizonyítékokat akarnak bemutatni, amelyek eddig még nem szerepeltek a népszövetség tanácsa előtt.


Természetesen Jeftics is felszólal és a helyzet kialakulása attól függ, hogy a három külügyminiszter milyen hangnemben fog beszélni. Eckhardt válasza mérsékelt lesz, ha a kisantant nem fogja provokálni, hogy milyenek Jugoszlávia belső viszonyai és milyen lángoló az az elégedetlenség, amelyet a szerbek diktatúrája kiváltott. Ennek következtében a jugoszláv panasz hétfői tárgyalása izgalmas és meglepő fordulatot is vehet.

 

Azok a hírek, mint hogy ha a jugoszláv delegáció el akarná hagyni Genfet, ha nem kapja meg az általa kívánt elégtételt, eddig nem nyertek megerősítést. Viszont kétségtelen az, hogy a tanács semmi körülmények között sem fogja kimondani Magyarország felelősségét a marseillei merénylet miatt, mert az ilyen határozat kimondásához egyhangúságra van szükség.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Pierre Laval Jeftics Titulescu Eckhardt Tibor
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98