Dtum
Login with Facebookk
1934 | Június

Tizmillió pengő értékű kincstári jegyet vesznek át a fővárosi pénzintézetek

Néhány soros hivatalos jelentés számolt be arról, hogy Imrédy Béla pénzügyminiszter Londonban miről tárgyalt. Utazásának célja kétségkívül a népszövetségi kölcsön kamatszolgáltatásával kapcsolatos.

Az elmúlt évben még valutában bocsátotta a magyar kormány a hitelezők rendelkezésére az esedékes kamatokat, legutoljára már az esedékességekhez csak a fele összeg állt külföldi fizetési eszköz alakjában a kötvénytulajdonosok rendelkezésére és most arról van szó, hogy az egész kamatot pengőben fizessék be a transzferalapba, úgyhogy a hitelezők aztán árucikkek exportja révén jutnának hozzá követelésükhöz.

A pénzügyminiszter elutazása előtt részletesen megbeszélte
a magyar bankok vezetővel az állami kincstárjegyek újabb tételének átvételét. Tavaly, mint ismeretes, húszmillió pengő kincstárjegy kibocsátására kapott felhatalmazást a pénzügyminiszter a törvényhozástól, de ebből csak tizmillió pengőt vett igénybe, illetve helyezett el a bankoknál. Most, június 28-án, a másik tizmillió pengő kibocsátása is aktuálissá vált és ennek a összegnek a TÉBE-kulcs szerinti átvételére kötelezettséget is vállalnak a nagy fővárosi pénzintézetek, amelyek mindenkor rendelkezésére állanak a kincstárnak, hasonló kölcsöntranzakciók lebonyolításakor.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98