Dtum
Login with Facebookk
1934 | November

Súlyos vádat emel egy névtelen feljelentő a klinikák hússzállítói ellen

Vasárnap feltűnést keltett a főkapitányság épületében több ismert budapesti húsnagyvágó- vállalkozó megjelenése. Ezeket a dúsgazdag és ismert nevű kereskedőket nagyszabású ügy nyomozása érdekében idézték be sürgősen a rendőrségre, ahol 8 nap óta a legnagyobb titokban folyik a munka egy szenzációs bejelentés ügyében.

Bizalmasan felhívták a rendőrség figyelmét arra, hogy a budapesti klinikát- állítólag- súlyos összegekkel károsították meg, mert a betegek részére sokkal rosszabb minőségű húst szállítanak,
mint amilyet a szerződés szigorúan kikötött. Az egyelőre névtelen feljelentés szerint a kialkudott és megfizetett, úgynevezett elsőrangú hús helyett harmadrangú húst kapnak a gyógyintézetek ápoltjai. Sőt még azt is megteszik, hogy szérumozott sertések értéktelen húsát adják nekik. A szérumozott sertés vérét ugyanis eltávolítják, szérumcélokra használják fel és így a húsa majdnem teljesen elveszti tápláló erejét.

A budapesti klinikák marha és borjúhússzükséglete naponta majdnem 300 kiló és ezt a hatalmas mennyiséget a Himmler és Társa nagyvágó cég szállítja. A cég egyébként a Budapesti Húsnagyvágó Rt. érdekeltségébe tartozik. A klinikák húsmennyiségét a cég megbízásából az igazgatóság egyik tagja, Brust Ferenc nagyvágó szokta vásárolni és ő is szállítja azt a klinikáknak. A klinikákon azután napról-napra egy bizottság veszi át az egész mennyiséget. Körülbelül 4éve, hogy a Himmler és Társa, ez a hatalmas vagyonú és szakmájában ismert vállalkozás megkapta a kitűnő üzletet: a klinikák hússzállítását. Versenytárgyaláson jutottak hozzá, mint legolcsóbb ajánlattevők.

Vasárnap Schreiber Dániel kapitány kihallgatta Brust Ferenc nagyvágót, aki felháborodottan utasította vissza a vádat és azt mondta, hogy elbocsátott alkalmazottak bosszúműve a feljelentés. Szerinte különösen képtelenség a szérumozott húsra vonatkozó vád, mert szérumozni csak sértéseket szoktak, a Himmler és Társa cég pedig kizárólag borjú- és marhahúst szállít a klinikáknak.

A főkapitányság mindenesetre erélyesen nyomoz és ma, hétfőn nemcsak a Himmler és Társa cég összes tulajdonosait fogja kihallgatni, de a cég alkalmazottait és volt alkalmazottait is.

Egyébként már nyolc nap óta egész detektívcsoport járja sorra a marhapiacot, a vágóhidat és a különböző húsipari telepeket, hogy adatokat gyűjtsön. Különösen azt akarják megállapítani: kiktől, mennyit és milyen minőségű marhát vásároltak az utóbbi években Himmlerék? A vizsgálat természetesen kiterjed arra is, hogy milyen rendszabályok szerint és milyen elővigyázatossággal vette át a napi húsmennyiséget az a bizottság, amelynek ez a kötelessége.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98