Dtum
Login with Facebookk
1936 | Szeptember

Rövidek

Pál jugoszláv és György kenti herceg vasárnap Ausztrián át Münchenbe utaztak
Salzburg, szeptember 13.
Vasárnap délután nagy feltűnést keltett Salzburg uccáin egy hatalmas csukott túrakocsi, amelynek két sportruhás, elegáns utasában többen felismerték Pál jugoszláv uralkodó-herceget és György kenti herceget.


Pál herceg és György herceg autója Wurzenbachnál lépte át a jugoszláv-osztrák határt, végigfutott a Glockner-strasse-n és Salzburgon át egyenesen Münchenbe igyekszik. A késő délutáni órákban a két herceg már el is hagyta Ausztria területét.

 

Hess Rudolf, Hitler helyettese meglátogatta Gömbös Gyulát
München, szeptember 6.
(A Magyar Távirati Iroda jelentése.)

Hess Rudolf, Hitler birodalmi vezér és kancellár állandó helyettese, szombaton felkereste a szanatóriumban Gömbös Gyula miniszterelnököt. Hitler nevében és megbízásából a birodalmi vezér üdvözletét és jókívánságait tolmácsolta és egy pompás rózsacsokrot adott át a magyar miniszterelnöknek.

 

Spanyol hadvezérek találkozása Burgosban
Burgos, szeptember 9.

A spanyol polgárháború kitörése óta most történt meg először, hogy a felkelőcsapatok két vezére találkozott. Franco tábornok, a a déli csapatok vezére a burgosi főhadiszállásra repült, ahol Mola tábornokkal találkozott. Franco tábornok burgosi bevonulása valóságos diadalmenet volt. A képen Cavalcanti tábornok (1), Franco tábornok (2) és Mola tábornok (3) a diadalmenet élén.


San Sebastian elesett
San Juan de Luz, szeptember 13.
Mola tábornok felkelőcsapatai a vasárnapra virradó éjszaka harc nélkül elfoglalták San Sebastiant, amelyet Ortega katonai kormányzó miliciája kiürített. A vörös csapatok Bilbao irányában vonultak vissza, kisebb utóvédeket hagyva a városban, amelyek San Sebastian délnyugati szegélyén tűzharcot folytattak a benyomuló fehér elővédekkel. A vörös csapatok elvitték magukkal a teljes élelmiszerkészletet, valamint a rádió- és távirófelszereléseket, a posta-, távíró- és rádió-palotákat pedig feldúlták és felgyujtották. Felrobbantottak egy közúti alagutat is.

Három anarchista miniszter!
Barcelona, szeptember 27.
A katalán kormány hetek óta beharangozott átalakítása a vasárnapra virradó éjszaka megtörtént. A politikai mozgalmak történetében most történt első ízben, hogy anarchisták miniszteri székbe ültek. Az új katalán kormánynak ugyanis három anarchista tagja van.

Megkezdődik a politikai kibontakozás

Budapest, szeptember 28.
A kormánypárt mai értekezletén felvetik az Eckhardtékkal és Ernsztékkel való együttműködés gondolatát.


Nagytakarítás készül a Nep-ben!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Pál jugoszláv herceg György, kenti herceg Rudolf Hess, Hitler teljhatalmú helyettese Cavalcanti, Franco és Mola tábornokok Burgosban A felkelő nemzeti csapatok San Sebastian elfoglalása után is üldözik a vörösöket
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98