Dtum
Login with Facebookk
1938 | Augusztus

A szovjet titkos ügynökei meggyilkolták Párizsban Trockij magántitkárát

Párizs, augusztus 28.

Néhány nappal ezelőtt Párizs közelében, a Szajna mentén játszadozó gyermekek gondosan összekötözött csomagot halásztak ki a folyóból. Amikor partra húzták, megborzadva látták, hogy emberi kéz lóg ki belőle. A csomagot a rendőrségre szállították és ott bontották ki.
Egy oszlásnak indult fej- és láb nélküli emberi törzset találtak benne, amelyen több golyó nyoma volt és amelyét rettenetesen megcsonkítottak.

A két kar a könyök magasságában volt a törzshöz varrva, a fejet és a két lábat a gyilkosok lefűrészelték. A szív táján tőrszúrást fedeztek fel, amely egymagában is halálos volt. Az áldozat 40 év körüli férfi, aki az intelligens osztályhoz tartozott, mert kezei rendkívül ápoltak voltak és izmai fejletlenek. A rendőrség a nyomokból arra következtet, hogy a borzalmasan meggyilkolt férfi Clemens Rudolf Trockij Leónak három hónappal ezelőtt eltűnt magántitkára.

Semmi kétség nem fér ahhoz, - írja az Epoque – hogy Clemens Rudolf  GPU titkos ügynökei tették el láb alól szörnyű kegyetlenséggel. A jobboldali lap ezzel kapcsolatban rámutat arra, hogy a GPU ügynökei egyre-másra követik el a politikai merényleteket francia területen és felszólítja a kormányt, hogy ne tűrje tovább ezeket az állapotokat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98