Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Vendégek és pincérek véres hajnali csatája a Capri mulatóban

Sorozatos botrányok, véres verekedések színhelye volt vasárnapra virradó éjszaka a főváros egyik ismert éjszakai helyisége a Capri mulató.


Az első botrány nem sokkal éjfél után robbant ki. Két társaság, amelynek tagjai meglehetős mennyiségű alkoholt fogyasztottak már, összekülönbözött és hangos szóváltás közben mindkét részről tettlegességre került a sor.


Már- már egymásnak rontottak a mulató vendégei, de a pincérek végül az egyik társaságot kituszkolták a helyiségből és sikerült rendet teremteni.


A botrány izgalma azonban a levegőben izzott és hamarosan újabb, most már nagyobb méretű verekedésre került sor. Éjfél után feleségével és német állampolgárságú apósával együtt megérkezett a mulatóba Fukász László banktisztviselő. Fukász már igen jó hangulatban volt, amiikor társaságával együtt az egyik páholyban helyet foglalt és egy üveg viskit rendelt. A viski gyorsan fogyott és a banktisztviselő apósa hamarosan felszólította vejét, hogy ideje lesz már hazamenni. A fizetésnél azonban zavar keletkezett.


A főpincér két eltört pohár árát kérte és emiatt Fukász László és a főpincér között pillanatok alatta heves vita támadt. A nagy lármára az asztalhoz sietett Uram Jenő a helyiség üzletvezetője is. Csendre intette a vendéget és a főurat, de a vita mind jobban elfajult és a vita hevében Fukász László arcul ütötte a főpincért. A következő pillanatban, mint valami adott jelre, általános verekedés tört ki, valamennyi pincér megrohanta Fukász Lászlót, aki hátát a falnak vetve, védekezett.


A magas termetű férfi jobbra - balra osztogatta az ökölcsapásokat, de hamarosan elöntötte az arcát a vér. Fukász apósa is beavatkozott a verekedésbe, majd egymásután a többi vendégek is a dulakodók közé keveredtek, a mulató egykettőre csatatérré változott. Tányérok, poharak, bútorok törtek össze, a vendégekről és a pincérekről rongyokban lógott a ruha.


Az ügyeletes detektív, aki eddig hiába próbálta széjjelválasztani a verekedőket, most már erőszakkal tört utat a gomolygó embertömegen keresztül Fukász Lászlóhoz és felszólította, hogy hagyja abba a verekedést.


Alig mondta ki a detektív ezeket a szavakat, valaki hatalmas ökölcsapást mért az arcára, úgy, hogy azonnal elborította a vér.


Az egyik pincér ezalatt kiszaladt az utcára és segítségért kiáltozva, rendőrt hívott.


Mire a rendőrrel visszaérkeztek a mulatóba, a pincérek már legyűrték a banktisztviselőt és kezét - lábát megragadva, kivonszolták az egyik öltözőbe.


Fukász László itt is elkeseredetten dulakodott, úgy hogy még egy rendőrt kellett segítségül hívni és így sikerült végre megkötözve egy taxiba tuszkolni és a főkapitányságra vinni.


Fukász Lászlót a főkapitányságon leigazoltatták, majd miután megállapították, hogy főbérleti lakása van, szabadon engedték. Mialatt Fukász kihallgatása folyt, megérkezett a főkapitányságra a Capri ügyeletes detektívje is és hatósági közeg elleni erőszak címén följelentést tett a banktisztviselő ellen.
A főkapitányságon megindult az eljárás a mulatóbeli botrány részleteinek tisztázására és annak megállapítására, hogy vajon Fukász, vagy pedig a dulakodás hevében az egyik pincér ütötte – e meg a detektívet.


Egyébként a főkapitányságon elhatározták, hogy a jövőben a mulatókat, ahol gyakrabban törnek ki botrányok, alaposabban fogják ellenőrizni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Filléres reformok! Filléres reformok!
Soha ilyen szerény, halkszavú költségvetési vitát nem látott a...
Bizalmatlan szövetségesek Bizalmatlan szövetségesek
Német részről … igen rossz hatással volt és igen sokat ártott...
Tisza a román paktumról Tisza a román paktumról
A miniszterelnök többek közt ezeket mondta: - A románok vezéreivel...
Három embert véresre vertek az éjszaka a Capri-mulató előtt Három embert véresre vertek az éjszaka a Capri-mulató előtt
Vasárnapra virradó éjszaka véres botrány játszódott le a...
Vasárnap este, menekülő magyarok és Csehországban súlyosan bántalmazott külföldiek között Vasárnap este, menekülő magyarok és Csehországban súlyosan...
Vasárnap délután hat óra. A nyugati pályaudvar csarnokának érkezési...
Halálra ítélt kémkedő főhadnagy Halálra ítélt kémkedő főhadnagy
Bécsi hirek szerint Jandrics Cedomir főhadnagy kémkedési ügyében,...
Halálos bukás és súlyos sebesülés a húsvéti Grand-Prix-en Halálos bukás és súlyos sebesülés a húsvéti Grand-Prix-en
Húsvét vasárnapján futották le a Városligetben a nemzetközi motoros...
Szegedi nagy formában győzött, a Vasas nyerte a Kabók-vándordíjat Szegedi nagy formában győzött, a Vasas nyerte a...
Nagyszerű, napsütéses időben, élénk érdeklődés mellett rendezte a...
És most jön a dribli És most jön a dribli
Tetszik tudni mi az a dribli? A gyepen azt jelenti, hogy a játékos...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98