Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Vendégek és pincérek véres hajnali csatája a Capri mulatóban

Sorozatos botrányok, véres verekedések színhelye volt vasárnapra virradó éjszaka a főváros egyik ismert éjszakai helyisége a Capri mulató.


Az első botrány nem sokkal éjfél után robbant ki. Két társaság, amelynek tagjai meglehetős mennyiségű alkoholt fogyasztottak már, összekülönbözött és hangos szóváltás közben mindkét részről tettlegességre került a sor.


Már- már egymásnak rontottak a mulató vendégei, de a pincérek végül az egyik társaságot kituszkolták a helyiségből és sikerült rendet teremteni.


A botrány izgalma azonban a levegőben izzott és hamarosan újabb, most már nagyobb méretű verekedésre került sor. Éjfél után feleségével és német állampolgárságú apósával együtt megérkezett a mulatóba Fukász László banktisztviselő. Fukász már igen jó hangulatban volt, amiikor társaságával együtt az egyik páholyban helyet foglalt és egy üveg viskit rendelt. A viski gyorsan fogyott és a banktisztviselő apósa hamarosan felszólította vejét, hogy ideje lesz már hazamenni. A fizetésnél azonban zavar keletkezett.


A főpincér két eltört pohár árát kérte és emiatt Fukász László és a főpincér között pillanatok alatta heves vita támadt. A nagy lármára az asztalhoz sietett Uram Jenő a helyiség üzletvezetője is. Csendre intette a vendéget és a főurat, de a vita mind jobban elfajult és a vita hevében Fukász László arcul ütötte a főpincért. A következő pillanatban, mint valami adott jelre, általános verekedés tört ki, valamennyi pincér megrohanta Fukász Lászlót, aki hátát a falnak vetve, védekezett.


A magas termetű férfi jobbra - balra osztogatta az ökölcsapásokat, de hamarosan elöntötte az arcát a vér. Fukász apósa is beavatkozott a verekedésbe, majd egymásután a többi vendégek is a dulakodók közé keveredtek, a mulató egykettőre csatatérré változott. Tányérok, poharak, bútorok törtek össze, a vendégekről és a pincérekről rongyokban lógott a ruha.


Az ügyeletes detektív, aki eddig hiába próbálta széjjelválasztani a verekedőket, most már erőszakkal tört utat a gomolygó embertömegen keresztül Fukász Lászlóhoz és felszólította, hogy hagyja abba a verekedést.


Alig mondta ki a detektív ezeket a szavakat, valaki hatalmas ökölcsapást mért az arcára, úgy, hogy azonnal elborította a vér.


Az egyik pincér ezalatt kiszaladt az utcára és segítségért kiáltozva, rendőrt hívott.


Mire a rendőrrel visszaérkeztek a mulatóba, a pincérek már legyűrték a banktisztviselőt és kezét - lábát megragadva, kivonszolták az egyik öltözőbe.


Fukász László itt is elkeseredetten dulakodott, úgy hogy még egy rendőrt kellett segítségül hívni és így sikerült végre megkötözve egy taxiba tuszkolni és a főkapitányságra vinni.


Fukász Lászlót a főkapitányságon leigazoltatták, majd miután megállapították, hogy főbérleti lakása van, szabadon engedték. Mialatt Fukász kihallgatása folyt, megérkezett a főkapitányságra a Capri ügyeletes detektívje is és hatósági közeg elleni erőszak címén följelentést tett a banktisztviselő ellen.
A főkapitányságon megindult az eljárás a mulatóbeli botrány részleteinek tisztázására és annak megállapítására, hogy vajon Fukász, vagy pedig a dulakodás hevében az egyik pincér ütötte – e meg a detektívet.


Egyébként a főkapitányságon elhatározták, hogy a jövőben a mulatókat, ahol gyakrabban törnek ki botrányok, alaposabban fogják ellenőrizni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98