Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Vendégek és pincérek véres hajnali csatája a Capri mulatóban

Sorozatos botrányok, véres verekedések színhelye volt vasárnapra virradó éjszaka a főváros egyik ismert éjszakai helyisége a Capri mulató.


Az első botrány nem sokkal éjfél után robbant ki. Két társaság, amelynek tagjai meglehetős mennyiségű alkoholt fogyasztottak már, összekülönbözött és hangos szóváltás közben mindkét részről tettlegességre került a sor.


Már- már egymásnak rontottak a mulató vendégei, de a pincérek végül az egyik társaságot kituszkolták a helyiségből és sikerült rendet teremteni.


A botrány izgalma azonban a levegőben izzott és hamarosan újabb, most már nagyobb méretű verekedésre került sor. Éjfél után feleségével és német állampolgárságú apósával együtt megérkezett a mulatóba Fukász László banktisztviselő. Fukász már igen jó hangulatban volt, amiikor társaságával együtt az egyik páholyban helyet foglalt és egy üveg viskit rendelt. A viski gyorsan fogyott és a banktisztviselő apósa hamarosan felszólította vejét, hogy ideje lesz már hazamenni. A fizetésnél azonban zavar keletkezett.


A főpincér két eltört pohár árát kérte és emiatt Fukász László és a főpincér között pillanatok alatta heves vita támadt. A nagy lármára az asztalhoz sietett Uram Jenő a helyiség üzletvezetője is. Csendre intette a vendéget és a főurat, de a vita mind jobban elfajult és a vita hevében Fukász László arcul ütötte a főpincért. A következő pillanatban, mint valami adott jelre, általános verekedés tört ki, valamennyi pincér megrohanta Fukász Lászlót, aki hátát a falnak vetve, védekezett.


A magas termetű férfi jobbra - balra osztogatta az ökölcsapásokat, de hamarosan elöntötte az arcát a vér. Fukász apósa is beavatkozott a verekedésbe, majd egymásután a többi vendégek is a dulakodók közé keveredtek, a mulató egykettőre csatatérré változott. Tányérok, poharak, bútorok törtek össze, a vendégekről és a pincérekről rongyokban lógott a ruha.


Az ügyeletes detektív, aki eddig hiába próbálta széjjelválasztani a verekedőket, most már erőszakkal tört utat a gomolygó embertömegen keresztül Fukász Lászlóhoz és felszólította, hogy hagyja abba a verekedést.


Alig mondta ki a detektív ezeket a szavakat, valaki hatalmas ökölcsapást mért az arcára, úgy, hogy azonnal elborította a vér.


Az egyik pincér ezalatt kiszaladt az utcára és segítségért kiáltozva, rendőrt hívott.


Mire a rendőrrel visszaérkeztek a mulatóba, a pincérek már legyűrték a banktisztviselőt és kezét - lábát megragadva, kivonszolták az egyik öltözőbe.


Fukász László itt is elkeseredetten dulakodott, úgy hogy még egy rendőrt kellett segítségül hívni és így sikerült végre megkötözve egy taxiba tuszkolni és a főkapitányságra vinni.


Fukász Lászlót a főkapitányságon leigazoltatták, majd miután megállapították, hogy főbérleti lakása van, szabadon engedték. Mialatt Fukász kihallgatása folyt, megérkezett a főkapitányságra a Capri ügyeletes detektívje is és hatósági közeg elleni erőszak címén följelentést tett a banktisztviselő ellen.
A főkapitányságon megindult az eljárás a mulatóbeli botrány részleteinek tisztázására és annak megállapítására, hogy vajon Fukász, vagy pedig a dulakodás hevében az egyik pincér ütötte – e meg a detektívet.


Egyébként a főkapitányságon elhatározták, hogy a jövőben a mulatókat, ahol gyakrabban törnek ki botrányok, alaposabban fogják ellenőrizni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A hangyák csodálatos világa 2 A hangyák csodálatos világa 2
Az Európában ma élő hangyák csak maradványai a virágzó...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
A bankjegyinfláció a legutóbbi héten mindössze 1.8 milliárddal...
A Tornaszövetség ülése A Tornaszövetség ülése
A Tornaszövetség tegnap ülést tartott, amelyen tagjai sorába fölvette...
A CsMTK lett az országos női kézilabda bajnok
Az országos női kézilabda-döntő második mérkőzését vasárnap vívta...
Zichy János gróf pártja szerdán foglalkozik vezérének erkölcsi rendszerváltozást követelő parlamenti beszédével Zichy János gróf pártja szerdán foglalkozik vezérének erkölcsi...
Holnapután, szerdán este olyan értekezletet tart a Keresztény...
Antal István vasárnap átvette Jászberény mandátumát Antal István vasárnap átvette Jászberény mandátumát
Vasárnap nyujtották át Antal Istvánnak Jászberény mandátumát....
Kalapdivat Kalapdivat
Ez idő szerint az esti öltözék egyik fontos kiegészítő része a...
A dagasztó teknőbe fult asszonyok A dagasztó teknőbe fult asszonyok
A Biharmegyei Tordán két kenyérsütő asszony meglehetős ittas...
A Haditermény rt. első üzletéve A Haditermény rt. első üzletéve
A Haditermény rt. 1915. julius 1-től 1916. junius 30-ig terjedő első...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98