Dtum
Login with Facebookk
1939 | Március

Rádióberendezés a kórházban

Aki már feküdt kórházban, az bizonyára tudja, hogy eltekintve a betegségtől és a gyógyulás gyors vagy lassúbb lefolyásáról, a kórházban való fekvés nem tartozik a legkellemesebb szórakozások közé. Az olvasás lenne még az egyetlen olyan szórakozás, ami némi vigasztalást és változatosságot hoz a kórház egyhangú életébe. Igen ám, de sem az emberi szem, sem az agy nem bírja sokáig a túlerőltetett munkát, amit a huzamos olvasás okoz.

Mindgyárt a rádió elterjedésének kezdetén gondoltak arra, hogy a betegeket ellátják rádióval és ezáltal kellemes szórakozást adnak nekik. Ez eleinte elég jónak bizonyult, de később a betegek bizony nagyon megunták a terhes fejhallgatót. Másrészt pedig a leadott műsor sem bizonyult olyan jónak, hogy az a hallgatókat teljes mértékben kielégítette volna.

Az egyik külföldi kórház most teljesen modern rádióberendezést létesített, amelyik teljesen különbözik az eddig ismertektől. Ez a berendezés - ezt mingyárt itt meg kell jegyeznünk - nemcsak a beteg érdekeit szolgálja, nem egyúttal nagy segítségére is van az orvosoknak és segédszemélyzetnek.

A kórház egyik helyiségében berendeztek egy külön kis stúdiót, ahonnan az egész kórházat ellátják zenével, előadásokkal stb. Ha a rádióban nincsen megfelelő műsor (pl mezőgazdasági híreket közvetítenek, vagy előadást), akkor hanglemezeket közvetítenek, vagy éppen jóízű adomákkal szórakoztatják a hallgatókat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98