Dtum
Login with Facebookk
1940 | Augusztus

A tengelyhatalmak támogatják Magyarország területi követeléseit

Róma, augusztus 25.
(Magyar Távirati Iroda.) A Milizia Fascista cimű folyóirat a délkeleteurópai rendezéssel foglalkozva, így ír: Ha a vasgárdisták kijelentik, hogy nem támogatják a román kormányt, ha Magyarországnak területi engedményeket hajlandóak adni, ha Bukarestben revizióellenes és magyarellenes aláírásokat gyűjtenek, ezek olyan dolgok, amelyek taktikai szempontból még érthetők volnának.

 

A román sajtó azonban elismeri, hogy Erdélyben magyar tömegek élnek, ugyanakkor hallani sem akar Magyarországnak teendő területi engedményekről. Ez mindenesetre
veszélyes politikai magatartás.


Románia meghajtotta fejét Szovjet-Oroszország előtt, majd területi engedményekre hajlandó Bulgáriával szemben, ugyanakkor Budapest irányában olyan megátalkodott magatartást tanusit, amely kevés jót igér a jövőre.


A Corriere di Napoli a közép- és délkeleteurópai uj rend kialakulásával foglalkozva részletesen ismerteti a trianoni szerződésben Magyarországgal szemben elkövetett igazságtalanságokat, majd a következőket írja: Olaszország és Németország faji és geopolitikai alapon nem akarja ujjáalakítani Európa térképét. A tengelyhatalmak ennek az elvnek alapján szüntették a cseh-szlovák mozaikállamot, így Magyarország visszakapta a magyarlakta Felvidéket és Kárpátalját. A tengelyhatalmak most támogatják Magyarország területi követeléseit Romániával szemben. Magyarország ezekre a területekre történelmi, néprajzi, gazdasági és szociális szempontból egyaránt jogot tart. Magyarország türelemmel tudott várni és a legnehezebb órákban is hiven kitartott a tengelyhatalmak mellett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hóry András titkos tanácsos vezetésével küldöttség indult Turnu-Severinbe a magyar-román ellentét  megoldásának céljából A náci Németország szimbóluma A fasiszta olasz birodalom jelképe
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98