Dtum
Login with Facebookk
1940 | Február

Véglegesen szabályozzák a vendéglők étlapjait

Valószinűleg még a jövő hét közepén megjelenik az a kereskedelmi miniszteri rendelet, amely intézkedik a vendéglők étlapjának újabb korlátozásáról. A budapesti szállodások és vendéglősök ipartestülete már novemberben körlevélben szólította fel tagjait, hogy a nehéz időkben takarékoskodjanak az anyaggal, természetesen úgy, hogy ebből a vendégeknek ne legyen kára. A budapesti vendéglősök alkalmazkodtak a rendkívüli viszonyokhoz és ennek következtében a dús, bőválasztékú étlapokat kicsit megrövidítették.

A kereskedelemügyi minisztériumot most újból foglalkoztatta az étlapkérdés és elhatározta, hogy a végleges rendezés érdekében rendeletet ad ki.

Értesülésünk szerint a kereskedelemügyi minisztérium rendeletének megjelenése után így fog alakulni a budapesti vendéglők étlapja: kétféle leves, kétféle meleg és kétféle hideg előétel, kétféle meleg és kétféle hideg halétel, a kész ételek rovatában kétféle sült, egymódon elkészített szárnyas fog szerepelni, vadak, belsőségek és apróhús természetesen szabadon. A belsőségek alatt a tüdőt, pacalt, májat, borjúfodort, apróhús alatt paprikásokat, pörkölteket és a gulyást értik. Ezenkívül szerepelhet még az étlapon egyféle főtt tészta, vagy sülttészta. A cukrászkészitmények, főzelékek, köretek, gyümölcs és sajt kiszolgálását nem érinti a rendelet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98