Dtum
Login with Facebookk
1940 | Június

A Hungária vereségével kezdődött a Kis-Középeurópai Kupa küzdelem

Rapid (Bukarest) – Hungária 2:1 (1:1)

A Nemzeti Bajnokság véget ért, vasárnap megkezdődtek a Kis Középeurópai Kupáért a magyar csapatokon kívül az olaszok, az osztrákok és a csehek mérkőztek. Változott viszonyok miatt most Magyarország, Jugoszlávia és Románia részvételével Kis Középeurópai Kupa mérkőzéseket rendeznek.

A Hungária vasárnap a Hungária-úti sporttelepen alig 4000 néző előtt a jugoszláv Podubszky bíráskodása mellett a bukaresti Rapiddal mérkőzött. A Hungáriának Kardos volt a centere, a Rapidnál pedig az egykori Hungária-játékos, Barátky vezette a támadó sort.

A meccs mindjárt azzal kezdődött, hogy a bukaresti Welzer elrohant Bíró mellett és Szabó csak az utolsó pillanatban tudta kiütni a labdát. A Rapid támadásai veszélyesebbek, mint a Hungária elgyöngülő akciói.

A 24. percben felszabadult a Hungária kapuja. Titkos lerohant, az eléje futó kapus mellett a labdát Kardoshoz továbbította, akinek lövése visszapattant és kapufáról, pontosan Vidor elé és a fürge csatár most már behelyezte a labdát a hálóba!

Csak öt percig vezetett a Hungária, mert a 29. percben a gyors Sipos lerobogott, beadását Szabó kiütötte, de a nagy erővel érkező Kiss, menteni akarván a helyzetet, véletlenül saját kapujába sodorta a labdát. Öngól. Kiegyenlített a Rapid.

Általában a közönség füttykísérete mellett játszik a Hungária, a nézősereg elégedetlen a Hungária játékával. Olyan közbekiáltások hangzanak, hogy még a bukaresti Rapid ellen sem tudunk játszani!

A 39. percben Sebes hátraadta a labdát, de Barátki elcsípte és gólt lőtt. A határbíró lest jelzett és ezért a bíró sem adta meg az egyébként szabályos gólt. Amikor véget ér az első félidő, az öltözőbe siető csapatokat fütyülő hangverseny kíséri.

A második félidőben minden Hungária-támadás Kardos léleknélküli játékán bukott meg. A közönség Turait követelte centercsatárnak. A 8. percben valóban Turai lesz a center és Kardos a balösszekötő.

Alig történt meg a csere, a 10. percben Sipos versenyfutást rendezett a labdával Bíróval, a bukaresti jobbszélső előbb érte el és bevágta a hálóba. Ezzel megnyerte a Rapid a meccset.

A bukarestieknek még két gólhelyzetük volt, de hibáztak. A Hungária csak a végén küzdött teljes erőből a kiegyenlítésért, de a Rapid védelme szétrombolt mindent akciót. A Hungária játéka kínos feltűnést keltett! A meccs egyébként végig sportszerű és fair volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Barátky Kiss a megszerzett labdát a kétségbeesett Szabó Tóni mellett a saját kapujába rúgja Radulesen remekelt a mérkőzésen
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98