Dtum
Login with Facebookk
1940 | Szeptember

Az olasz csapatok benyomultak Egyiptomba

Zürich, szeptember 15.
(K.H.) Késő délután Kairóból érkezett jelentések szerint vasárnap az olasz csapatok átlépték az egyiptomi határt és három negyvenes oszlopban benyomultak Egyiptom területére. A benyomulása libiai tengerpart közelében történt és a csapatok rövidesen megszállták Sollum nevü helységet, amelyet az angol csapatok kiüritettek.

Kairó, szeptember 15.

(K.H.) Vasárnap délután vált ismeretessé, hogy a kora esti órákra összehívták az egyiptomi minisztertanácsot. A sürgős ülésen Faruk király elnökölt. Politikai körökben ugy tudják, hogy rendkivül fontos és döntő jellegü határozatokat hoz a koronatanács, amelynek tárgy sorozatán a libiai határ mentén az olasz csapatok hadmozdulataival kapcsolatos események szerepelnek.

Az olaszok átlépték Kireneika határát
Valahol Olaszországban, szeptember 15.
(Stefani.) Az olasz főhadiszállás 100. közleménye:  Kirenaikában előretolt osztagaink átlépték a határt és heves harcokba bocsátkoztak ellenséges erőkkel. A harcokban légi erőnk is tevékenyen részt vett és igen alacsonyan repülve, bombatámadást intézett ellenséges gépesitett osztagok ellen. Két Blenheim-tipusu ellenséges repülőgépet lelőttünk.


Málta szigetén ujabb éjszakai bombázás alá vettük Valetta lőszertárát és Calafrana vizirepülőgép- kikötőjét. A célpontok kedvezőtlen légköri viszonyok mellett is mindenütt eltaláltuk.


A Földközi-tenger keleti részében repülőink ujból ellenséges hajóalakulatokat bombáztak. A repülőgépek mind visszatértek támaszpontjukra.


Az Indiai–Óceánon egy tizezertonnás angol cirkáló, amelyet egyik légi alakulatunk bombatalálata sulyosan megrongált, lesüllyedt hajótesttel csak lassan tudta folytatni utját.


Észak–Afrikában az ellenség légitámadások során minden eredmény nélkül gyujtóbombákat dobott le Bombára. Olasz-Kelet-Afrikában is légitámadásokat hajtott végre az Aszmara és Adi Ugri között fekvő vidéken: egy bennszülött meghalt,egy megsebesült, az anyagi kár jelentéktelen. (MTI.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Faruk király Az olasz tüzérség áttört a líbiai-egyiptomi határon Az egyik legfontosabb olasz célpont a körülpáncélozott Málta szigete
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98