Dtum
Login with Facebookk
1941 | December

Ferencváros – Gradjanski 3:1 (2:1)

A javuló Ferencváros biztos fölénnyel gyűrte maga alá a horvát bajnokot

Üllői-út – 10.000 néző – Játékvezető: Zucker, Bécs
A Ferencváros nemzetközi mérkőzéseken mindig kivágta a rezet. A balszerencsésen sikerült őszi bajnoki mérkőzések után a Ferencváros a horvát bajnok ellen igyekezett kiköszörülni a jó hírnevén esett csorbát. Ez vasárnap délután jórészben sikerült is neki.

Új csatársorral állt fel a Ferencváros, jobbszélső az eddig fedezetet játszó Nagy András lett, középcsatár helyére pedig az FTC legjobb góllövője: Füstös került. A balfedezet helyét Kiss töltötte be. Talán túlzás lenne arról beszélni, hogy a régi Ferencvárost láttuk a pályán, de annyit meg kell állapítanunk, hogy sokat javult a zöld-fehér csapat.

A mérkőzést biztos fölénnyel nyerte meg. Az első félidőt jóformán végigtámadta, fölényét csak a második félidőben tudta megakadályozni a zágrábi csapat több-kevesebb időre. A csatársorban Gyetvai és Nagy András volt a legjobb. Füstös sem gyenge. A legszebb gól ennek a három játékosnak együttes akciójából esett.

Kiss pompásan játszott a balfedezet helyén, Sárosi Béla főként az első félidőben tűnt ki. A védelemre sem lehet panasz, Csikós merész vetődéssel tisztázott pár veszélyes helyzetet, a hátvédek közül Tátrai volt a legjobb. A zágrábi csapattól többet vártunk. Nálunk a hátvédek voltak a legjobbak.

A mérkőzés így folyt le: Azonnal a Ferencváros lép fel támadólag, de a támadásait nem kíséri szerencse. Egy alkalommal Sárosi Béla küld hatalmas lövést mintegy 18 méterről, a gyilkos erejű labdát Glaser kiejti, Füstös közelről lövi, de újra csak a kapusban akad meg a labda. A vezető gólt a zágrábiak érik el a 15. percben Wölfl 20 méteres lapos lövéséből. 0:1.

Sárosi Gyurkának lenne alkalma az egyenlítésre, de a horvát kapus bedobja magát a lövésbe. A 30. percben a szőke horvát középcsatár, Lesnik fut szabadon a kapu felé, közeli lövését Csikós vetődve védi. Támad-támad a Fradi, de keveset lőnek a csatárok, Kiszely még a tizenhatos vonalról is szélre adja a labdát.

A 35. percben gyönyörű góllal egyenlít a Ferencváros. Sárosi Béla küldi a labdát Gyetvaihoz, a balszélső magas beadása átszáll a kapu előtt, a jobbszélső Nagy András magasra felugorva visszafejeli a középre, pont Füstös fejére, onnét a felső kapufára, majd a hálóba pattan a labda. 1:1. A 42. percben itt a második gól is. Gyetvai futtából bombázza a tizenhatos sarkából a hálóba a labdát. 2:1.

A második félidő elején a zágrábiak támadnak többet. Ferencvárosi támadásoknál Nagy András ügyeskedik, a 12. percben Füstöstől kap labdát az apró jobbszélső és hidegvérrel laposan az ellenkező sarokba lövi. 3:1.

Gyetvai felbuktatása miatt először tizenegyest ítél a játékvezető, de azután a zágrábiak tiltakozása és a határbíró intésére szabadrúgást ítél a tizenhatosról. Ezt Sárosi Béla mellélövi. Sokat támad a Ferencváros, a zágrábiak is eljutnak a zöld-fehér kapu elé, de keveset lő mindkét csatársor. Megérdemelt győzelmet aratott a Ferencváros.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sárosi dr. 5 lépésről gyengén lő, így Glaser megkaparintja a labdát A Ferencváros gárdája - Sárosi dr.(lemaradt a képről), Kiszely, Gyetvay, Sárosi III., Nagy II., Füstös, Polgár, Ruck, Csikós, Kiss és Tátrai A Gradjanski együttese - Antalkovics, Glaser, Dubac, Brozovics, Wölfl, Cimmermancsics, Jazbinsek,, Jesnik, Plese, Lechner és Kokotovics Munkában a Gradjanski kapusa Füstös, a Ferencváros új középcsatára
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98