Dtum
Login with Facebookk
1941 | December

Hatalmas küzdelemben 6:2 (2:0) arányban győzte le az Újpest a Ferencvárost

Újpest, Megyeri-úti pálya – 17.000 néző – Játékvezető: Moldoványi.
Az őszi bajnoki idény legnagyobb mérkőzésére a téli hideg dacára is nagyszámú nézőközönség vándorolt ki Újpestre. A mérkőzés kijelölt játékvezetője: Szőke II., megbetegedett, helyette Moldoványi vezette a játékot. (Sok jóindulattal, de kevesebb szerencsével.)

Kemény iramú viaskodás folyt a pályán; egyformán sokszor került veszélybe az újpesti és a ferencvárosi kapu is, de míg a széthúzódó Fradi-védelem mellett egymásután lőtték góljaikat az újpesti csatárok, az újpestiek tömörülő védelmet nem tudták a tehetetlen és balszerencsés zöld-fehér belsők áttörni.

Zöld-fehér rohamokkal indul a játék, ha egy kis szerencséjük van, akár három gólt is lőhetnének egy negyedóra alatt. Aztán az Újpest támad. A 18. percben Zsengellér szökteti Győrvárit és a balösszekötő 8 méterről a hálóba lövi a labdát. 1:0.

A Ferencváros támadása már nem ilyen szerencsés, Finta hat méterről küldött lövése emberbe talál. A 45. percben Ádám fut le (közben Kalocsai és Zsengellér is lesen volt, leállt a Fradi-védelem is). Beadását Zsengellér gurítja a kapu felé, a labdát fogná Pálinkás, de a befutó Ruck a saját hálójába lövi a labdát. 2:0.

A második félidő elejét ugyancsak ferencvárosi rohamok vezetik be, de az újpesti védelem minden támadást szétrombol. Az Újpest ellentámadásainál Ádám beadása után Zsengellérnek csak a lábát kell odatennie és máris 3:0.

Szusza elől Ruck kivágja a labdát, a sarokrúgást Ádám végzi, Szusza befejeli. 4:0. A 23. percben szabadrúgás húsz méterről az Újpest ellen. Sárosi Béla fut a labdának és a sorfal között bebombázza a kapuba. 4:1. Két perc múlva ugyancsak szabadrúgásból éri el második gólját a Ferencváros. Most Sárosi Gyurka ismétli meg öccse bravúrját. 4:2.

 

A 27. percben Szusza Kalocsai beadását fejeli a kapuba. 5:2. A 35. percben tizenegyes a Ferencváros ellen (Sárosi Béla kézzel tolta el Szuszát.) a megítélt tizenegyest Nagymarosi értékesíti. 6:2.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Légiharc - Polgár, Pálinkás, Ruck, Győrvári A két jóbarát, Ádám és Tátrai Zsengellér és Sárosi dr. Az Újpest harmadik gólja - Zsengellér ügyesen passzolja be Pálinkás és Ruck között Kalocsay és Szusza érkezik a mérkőzésre A Fradi közönség megostromolja az újpesti villamosokat
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98