Dtum
Login with Facebookk
1944 | Július

Július végi német helyzetkép a háborúról

Berlin, július 30.
A Német Távirati Iroda jelenti: A véderő főparancsnoksága közli: Az északamerikaiak szombaton Moyon-nál, a Vire mindkét oldalán, valamint a Beaucondray-Percy szakaszon egész napon át folytatták áttörési kísérleteiket. Ezeket elkeseredett harcokban mindenütt véresen visszavertük. E harcokban a hadsereg egységei lelőttek 28 páncélost és 7 repülőgépet.


A nyugati szárnyon a főerőktől átmenetileg visszaszorított hadosztályaink Countantes felől déli irányban áttörték az ellenséges vonalakat és Garraly-Trelly térségében új állásokba vonultak. A partraszállási hídfő többi arcvonalán az ellenség csak Jovignytől délre intézett sikertelen helyi támadást. Vadász- és csatarepülőgépkötelékek légiharcokban 6 ellenséges repülőgépet lőttek le. A vasárnapra virradó éjszakán nehéz harci repülőgépek nagy kötelékei eredményes támadásokat intéztek az ellenség Caentól délkeletre és a St. Lótól délnyugatra elterülő térségben levő készenléti állásai ellen. A francia mögöttes területen 27 terroristát agyonlőttünk.


London és külső kerületei továbbra is súlyos megtorló tűz alatt állanak.


Olaszországban csapataink szombaton is szétvertek minden támadást, amelyet az ellenség indiai, délafrikai, újzélandi és angol hadosztályokkal Firenze felé való áttörés érdekében indított. A várostól délnyugatra állásainkba betört ellenséget heves harc után ellentámadással visszavetettük. Az olasz mögöttes területen végrehajtott tisztogató vállalkozások során a terroristák május 12-ike és július 24-ike közöt 8300 halottat és 7500 foglyot vesztettek.


A keleti harctéren a Kárpátok előterében, valamint Rezsovtól délre és északra ellenséges támadásokat visszavertük, vagy ellentámadásokkal feltartóztattunk. Varsó és Siedlice között a német hadsereg és a fegyveres SS csapatai továbbra is súlyos harcokban állanak az előrenyomuló szovjet erőkkel. Breszt-Litovszk átmenetileg elvágott helyőrsége átvágta magát vonalainkhoz és magával hozta a sebesülteket is. A Bug középső folyára és Olica között csapataink Baylistoknál és Augustustól északra az ellenségnek heves támadásait tartóztatták fel.


Kowno térségében az ellenség megkezdte nagy támadását, amelyet előre vártunk. Páncélkötelékeink ellenlökéseket elkeseredett harcokban több betörést elreteszeltek. Lettországban a Mittan ellen és Kovevichtól északkeletre indított szovjet támadások sikertelenek maradtak. A Düne és a Pejpusz tó között a páncélosoktól támogatott nagy szovjet erőkkel szemben is helytálltunk.


A narvai földszoroson az ellenség nagy erőkkel rohamista állásainkat. A hadsereg kötelékei és az SS fegyvernem germán önkéntesei teljes elhárító sikert értek el, súlyos veszteségeket okoztak az ellenségnek és 68 ellenséges páncélost kilőttek.


Csatarepülő kötelékek a Visztulán elsüllyesztettek több teljesen megrakott ellenséges kompot és partraszállási csónakot. Az éjszaka nehéz harci repülőgépeink ellenséges csapatösszevonásokat és készülődéseket támadtak meg a nagy Visztula-kanyartól keletre.


Északamerikai bombázók terrortámadást intéztek Közép-Németország és Bréma váraosa ellen. A légvédelmi erők lelőttek 34 ellenséges repülőgépet, közöttük 31 négymotoros bombázót. Az éjszaka brit zavaró repülőgépek nyugatnémetországi helységekre dobtak bombákat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A franciaországi Saint Lo 1944 júliusában Megsemmisült szovjet T 34-es harckocsit vizsgálgatnak SS-páncélos-gránátosok A német jelentésben csak terroristáknak titulált francia ellenállók, a maquisard-ok Német cirkáló és angolszász torpedóromboló küzdelme Rajz az új német harckocsiról, a Tigriseknél is erősebb Párducról Valamelyik elpusztított város romjai között fekvő  Krisztus-kereszt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98