Dtum
Login with Facebookk
1945 | Április

Kibujtak a palánták a vitaminkertekben

Április első napjaiban Vas Zoltán közellátási kormánybiztos a kertgazdálkodással kapcsolatban kibocsátott rendeletére magánosok, családok, háztömbök és üzemek megművelésre alkalmas földet, vetőmagot és szerszámokat szereztek s ma már ott tartunk, hogy fennakadás nélkül folynak a vitaminkertekben a termelési munkálatok.

A zöldségellátás kérdésének megszervezését Somogyi Imre, a közellátási kormánybiztosság kertészeti osztályának vezetője végzi nagy körültekintéssel.
A zöldségmag ellátás előmozdításában nem kis mértékben vette ki részét a Magtermelő és Magkereskedelmi Rt., amelynek a Rottenbiller-utcában lévő üzeme teljes működésben van.

Január 16-án, az első értékesítésre teljes létszámmal jelentek meg a tisztviselők és a munkások: azonnal megválasztották az Üzemi Bizottságot.
Éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoztak a megrongált épületrészek és a gépek helyreállításán. Meghitt jó viszony van az igazgatóság és az alkalmazottak között, ez megmutatkozik nemcsak a fizetések azonnali folyósításában, hanem a tisztviselők és a munkásság élelmezésében is.

Ma már a legnagyobb nehézségek árán úgy oldják meg
a tisztviselők és munkások élelmezését, hogy három pengőért háromfogásos húsos menüket nyujtanak, természetszerűen jelentős ráfizetéssel. A tisztviselők és munkások fáradhatatlanul is dolgoznak, mert tudják, hogy a munkájukkal a közellátást szolgálják. Az első árubeszerzésekből 30.000 pengőt élelmezési kölcsön jegyzésre fordított az igazgatóság.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98