Dtum
Login with Facebookk
1909 | Szeptember

A Zeppelin III. berlini utja

Végre kedvezett Zeppelinnek a szerencse és III. számu óriás ballonjával eljutott a mult vasárnap Berlinbe, a hol ugy figadták, mint valami diadalmas hadjárat hősét. A ballon ezuttak is sok viszontagságon ment keresztül, a míg a bodeni tó mellől a birodalom fővárosába ért és bizonyos az is, hogy háboru esetén az ilyan légi utazás nagyon siralmas volna.

De erre most nem gondol senki, sőt azt hiszi ugy Vilmos császár, mint népe, hogy a Zeppelin-ballon korszakot jelent Németország történetében. Ajövő fogja eldönteni,még pedig a legközelebbi jövő, hogy mi teljesül a vérmes reményekből, itt csak örömmel regisztrálhajuk, hogy gróf Zeppelinnek, mint az általános haladás egyik rajongó bartájának megérdemelt dicsőség jutott osztályrészül, a mely dicsőség méltóan sugárzik vissza az egész német nemzetre és ennek nagy fejedelmére.

Vasárnap délben rékezett a Zeppelin III. a tempelhofi mezőre. A léghajó többszöri lehajlással hódolt a császár előtt és azután harangzugás és százezrekre menő nézők üdvkiáltásai közben a tempelhofi mezőről Berlin utczái és házai fölött nagy ivben a Kreuzberg fölé szállt, a honnan ismét visszatért a tempelhofi mezőre és itt a császár előtt több manővert hajott végre.

Az időjárás pompás volt. Délután 1 óra 40 perczkor megjelent a Zeppelin III. birodalmi léghajó a gyakorlótér keleti oldalán, nagy ivben észak felé fordult és azután a kikötési hely felé igyekezett. Több mint egy negyedórán át végezte a Zeppelin III. a tempelhofi mező felett 160-200 méter magasságban körmozgásait. A léghajó előrészét katonák hajókötelekkel erősen tartották, míg a léghajóban lévők kiszálltak.

Vilmos császár üdvözölte gróf Zeppelint, miközben a zenekar a „Deutschland, Deutschland über alles” dalt játszotta. Eztuán a császárné és a császári ház több tagjai vették körül a léghajóst. Reicke polgármester beszédet mondott, a melyben gróf Zeppelint mint a nap hősét ünnepelte. Végül Vilmos császár háromszors Hoch!-ot mondott Zeppelinre. A császár és gróf Zeppelin ezután automobilon a kastélyba mentek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Zeppelin III. leszállása a berlini katonai lövőtelepen A Zeppelin III. utban Berlin felé Egyhamar ennél érdekesebb képet alig képzelhetünk el magunknak. A berliniek várják a Zeppelint Zeppelin gróf a III. számu kormányozható léghajóban szócsö utján kiadja az indulási parancsot
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98