Dtum
Login with Facebookk
1928 | Február

Zsabka Kálmán és társai vasárnap hajnalban inzultáltak egy orvost

Zsabka Kálmán és társai vasárnap hajnalban inzultáltak egy orvost is, aki egy véresre vert ember segitségére sietett 

 

Vasárnap hajnalban Zsabka Kálmán, a botrányairól ismert fiatalember néhány társával ismét utcai botrányt rendezett. A járókelőket inzultálták, egy embert véresre is vertek, amire a rendőrök előállították őket.


A Főherceg Sándor-utcában van a jó hírnevű polgári vendéglő, a Kispipa. Szombaton este ide tért be Zsabka Kálmán két barátjával, Dobozy Pál és dr. Mátéffy Géza magántisztviselőkkel. Szomszédságukban a fiatal Hikádé Károly volt motorcsónakgyáros ült, barátja, ifj. Kopcza József és több hölgy társaságában. Hikádé és Zsabka régi ismerősök s így a két társaság éjfél felé összeült.

 

A kedélyes borozgatást hajnalfelé már világnézeti vita követte, amelyben Zsabka és Hikádé élesen szembe kerültek egymással. Zsabka már azzal fenyegetődzött, hogy előveszi revolverét, mert nem tűri a liberális véleményt, amikor végül is eltávoztak a vendéglőből. Az utcán folytatták a heves vitát, amelynek lármáját a társaság egyik tagja motorkerékpárjának éktelen berregtetésével növelt. Riadtan nyiltak ki az ablakok s a közeli őrszobáról rendőr sietett a helyszínre. Ebben a pillanatban történt, hogy Hikádé arculütötte Zsabkát, mert már elővette revolverét.


Véletlenül éppen ebben a zürzavarban érkezett a lármás csoporthoz az egyik közeli kocsmából egy szegény tót munkás, akit a környéken Laci bácsi néven ismernek. Amikor Laci bácsi meglátta, hogy Zsabkával baj van, igy kiabált a vitatkozókhoz: „Enyém földi ki mer bántani?” Most már mindannyian a szegény tót munkásra vetették magukat s egyikük ugy ütötte arcul, hogy gyűrűs ujja fölszakitotta bőrét s a munkást elöntötte a vér. Ugyanekkor egy nagyobb társaság közeledett, orvosok és ügyvédek hölgyek társaságában s az egy orvos, hogy a sebesült segítségére lehessen, a csoporthoz sietett, Zsabkáék most már az orvosra támadtak és inzultálták.


A rendőr, aki egymaga nem birt a verekedőkkel, segitségért futott és a hamarosan megérkező rendőrök a VIII. kerületi kapitányságra állították elő Zsabkát, Hikádét, Dobozyt, Mátéffyt és Kopczát. Innen a főkapitányság központi ügyeletére vitték őket, ahol csak vasárnap reggel került sor a kihallgatásukra. Miután kihágás címén megindították ellenük az eljárást, elengedték őket a rendőrségről.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98