Dtum
Login with Facebookk
1928 | Június

Pesthy igazságügyminiszter nyilatkozata

Bethlen miniszterelnök már hónapokkal ezelőtt küszöbönállónak mondotta az uj sajtoreformot, ennek kidolgozása azonban annyit huzodott és halasztódott, hogy az igazságügyminiszter törvényjavaslatának beterjesztését politikai körökben már csak a téli hónapokra várták.

 

E hosszas huzavona ügyében beszéltünk Pesthy igazságügyminiszterrel, akit  a következőkben nyilatkozott:
- Az igazságügyminisztériumban most fokozott szorgalommal dolgozunk az uj sajtóreformon és a munkálatok annyira előrehaladtak, hogy a reformról szóló javaslatot már a nyári hónapokban nyilvánosságra hozom.


- A törvényjavaslat beterjesztése ugyan csak ősszel történhetik meg, de mindenesetre alkalmat akarok adni arra, hoyg az érdekeltségeknek elegendő idejük legyen arra, hogy a érdekeltségeknek elegendő idejük legyen a reform alapos áttanulmányozására. Ami viszont a hitbizományi reformot illeti, ez ugyancsak előkészités alatt van, de egyelőre annyira kezdetleges stádiumban, hogy beterjesztési időpontjáról nem nyilatkozhatom.

 

Ezután a Károlyi-vagyon fölosztásáról szóló döntés iránt érdeklődtünk:
- A szakértők munkája – válaszolta az igazságügyminiszter – most már hamarosan befejeződik és a becslések alapján az Országos Fölbirtokrendező Biróság még ebben a hónapban meg fogja állapitani a vagyon értékét, ennek alapján pedig rövid időn belül megtörténik a fölosztás, 60 %-ban az állam, 40 %-ban az örökösök javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98