Dtum
Login with Facebookk
1933 | Augusztus

Franciaország mindent megtesz Ausztria függetlenségének megvédésée érdekében

Párizs, augusztus 27.
(Az Havas-ügynökség jelentése.) Daladier miniszterelnök vasárnap a lotaringiai határra utazott, hogy megtekintse az ott nem régiben végrehajtott védelmi munkálatokat. A miniszterelnök a Petit Parisinnek tett nyilatkozatában kijelentette, hogy a védőpajzs a helyén van és jóféle ércből készült. Az ország joggal lehet nyugodt és határozott.


Mi csak békét és rendet akarunk. Akármilyen nehéz is most a helyzet, el vagyunk tökélve arra, hogy teljes önzetlenséggel munkába állítsuk a nemzetközi együttműködés módszereit. Az is a kötelességünk azonban, hogy a saját magunk szabadságát is biztosítsuk és őrködjünk azon, hogy az európai élet rendes szerveinek, a Népszövetségnek és a hágai döntőbíróságnak határozatait tiszteletben tartsuk. Ezek a szervek mondották ki és határozták meg egyebek között Ausztria politikai ég gazdasági függetlenségét; el vagyunk tökélve annak megvédésére.


Európa kisebb és gyengébb államait éppen úgy megilleti a önállóság, mint a nálunk népesebb és nagyobb terjedelmű államokat.


A kisantant is ellenzi az „Anschlusst”
Bukarest, augusztus 27.
A kormány külpolitikájáról jól informált „Curentul” ezeket írja: A kisantant bármikor kész arra, hogy közreműködjék Ausztria és Magyarország gazdasági felépítésében, az Anschluss vagy az osztrák-magyar monarchia helyreállítása tekintetében azonban a kisantant a jövőben is azt a félreérthetetlen magatartást fogja tanusítani, amelyet a békeszerződések szabnak meg számára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Daladier Ausztia
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98