Dtum
Login with Facebookk
1934 | Június

Négyszáz pengő miatt felakasztotta magát a budapesti tűzoltóság legbátrabb őrmestere

Vasárnap este a Hűvösvölgyből hazajövő kirándulások az erdő egyik fáján, nem messze a hűvösvölgyi villamosok végállomásától, egy tűzoltóruhába öltözött akasztott ember holttestére találtak.


Az őrszemes rendőr értesítésére csakhamar kiérkezett a főkapitányság rendőri bizottsága, amely a holttest zsebében levő igazolványból megállapította, hogy a hűvösvölgyi erdő öngyilkosa Varga II. József 38 éves tűzoltóőrmester, aki feleségével és három gyermekével Pesthidegkúton, a Klebersberg Kunó úton lakott.

 

Varga felettesei a legnagyobb megdöbbenéssel értesültek az öngyilkosságról, mert Varga egyike volt a testület legpéldásabban viselkedő, legbátrabb tűzoltóinak, otthonában is boldog családi életet élt és tragédiájára is csak a zsebében talált búcsúlevél világított rá.

 

Ebben a szerencsétlen ember megírja, hogy szombaton felvette közel 200 pengős fizetését és ugyanakkor a tűzoltó jóléti alapból is felvett 200 pengő kölcsönt, hogy abból gyermekeinek ruhát és cipőt vásároljon, de valahogy rossz társaságba keverődött és a vasárnapra virradó éjszakán néhány pengő híján az egész pénzt elkártyázta.


Nem volt más választása, mint a halál. A főkapitányság megindította a nyomozást, mert meg akarja állapítani, kiknek a társaságban töltötte Varga az utolsó éjszakát és nem került-e véletlenül hamiskártyások hálójába.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98