Dtum
Login with Facebookk
1939 | November

Hangszóró a pályaudvaron

Hiába, a vasútnak is csak lépést kell tartani a modern kor technikájával. A vasúti kocsikba bevonult a rádió, amely lehetővé teszi, hogy bármely városi állomással kényelmesen beszélgethetünk a robogó vonatról.

A mozdonyvezető már rádión kapja utasításait, ha valami veszély vagy rendellenesség mutatkozik. Ujabban pedig már a várótermekbe és rendező pályaudvarokba is bevonult a hangszóróval ellátott rádió. Tulajdonképpen már régebben felhasználták a hangszórót a várótermekben, hogy az utasközönséggel tudassák a vonatok indulását.

Ezek a hangszórók azonban nem igen váltak be, mert éppen erősségűknél fogva a hangot torzították. Sokszor pedig az is előfordult, hogy az egyszerre szóló hangszórók egymást zavarták és teljesen értelmetlenné tettek a beszédet.

Most Németországban egyes pályaudvarokon már bevezették azokat az újrendszerű hangszórókat, amelyeknél ezeket a hibákat kiküszöbölték. Az új hangszórók irányíthatók és hangerősségük is a szükségnek megfelelően szabályozható.

A rendezőpályaudvarokon is úgy helyezték el ezeket az új hangszórókat, hogy azok egymást - nem zavarhatják és világos, érthető hangukkal megkönnyítik a dolgozó munkások nehéz és felelősségteljes munkáját.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98