Dtum
Login with Facebookk
1940 | Február

Az Egyesült Felvidéki Magyar Párt és a MÉP egyesitése

Budapest, február 4.
A képviselőház néhánynapos farsangi szünetet tart. Változatlanul élénkek azonban a politikai klubok és különösen a Magyar Élet Pártjának és az Egyesült Felvidéki Magyar Pártnak fuziója foglalkoztatja a képviselőket.

 

Jaross Andor és környezete megbeszéléseket folytattak a MÉP vezetőségével, gróf Teleki Pál miniszterelnökkel, Keresztes-Fisscher Ferenc belügyminiszterrel és Zsindely Ferenc miniszterelnökségi államtitkárral. Megbeszélték az összeolvadás technikai lebonyolitását, amely a következőképpen történik.


A párt megszünik. A vidéki szervezetek csatlakoznak a MÉP-hez és a kormánypárt felvidéki képviseltét veszik át.  A törvényhozók egyenként levelet intéznek báró Vay Lászlóhoz, a kormánypárt elnökéhez és bejelentik a pártba való belépésüket. A jelenlegi tervek szerint ez még februárban a képviselőházban a kormánypárt soraiban már a felvidéki képviselők is helyet foglalnak.

 

Néhány napja Jaross miniszter kijelentette munkatársunknak: ,,A felvidéki minisztérium megszünése attól függ, hogy az ott intézés alatt álló ügyekkel mikor végeznek, a minisztérium likvidálása nincs határidőhöz kötve.”


Közölte Jaross miniszter azt is, hogy a felvidéki földreformot a földmivelésügyi minisztérium keretén belül külön kormánybiztosságot intézi majd, ennek élén Szilassy Béla államtitkár áll. Más forrásból szerzett értesülésünk szerint Jaross a kormányból való kiválása után esetleg a kormánypárt élére kerül, s báró Vay László, a MÉP elnöke az Országos Mezőgazdasági Kamara elnöki székébe kerülne.

 

Mindezek egyelőre találgatások.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jaross Andor, belügyminiszter Báró Vay László
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98