Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1942 | Október

Göring a német nép hangulatáról

Berlin, október 4.
Az ellenségnek arra az érvelésére, hogy a német nép hangulata annyira megromlott, hogy még a tél beállta előtt valami balzsamot kellett neki adni, Göring ezeket mondotta:
- Ellenségeinknek csak annyit mondhatok: ez a balzsam érintetlenül megmarad az  egész háboru folyamán, sőt még meg is növekszik  Bűnnek tartanám a német népnek ma olyasmit kilátásban helyezni, amiről nem tudom, hogy meg is tarthatom.


Az élelmezés terén is tul vagyunk a legnehezebbjén. Mától kezdve állandóan javulni fog a helyzet. Ez ma már csak a szervezés kérdése. Zűrzavartábornok azonban nem nálunk szolgál, hanem odaát. Meg kell szereznünk a keleti térséget. Az oroszok mindent felégettek, mi ismét felépítünk mindent: vágóhidakat, gyümölcskonzervgyárakat, kétszersült gyárakat stb. A legjobb, legértékesebb területeket hódítottak el az oroszoktól. Gondoskodtunk magunkról és azt vettük el, ami célszerű volt.


Majdan fel fogják ismerni, milyen szükséges ez a harc. Helyzetünk tűrhetetlen volt a borzalmas szorongattatásban, még békében is lehetetlen lett volna a német népet hosszabb időn át élelmiszerrel ellátni. Ki kellett kerülnünk ebből a szorítóból.

 

Elismerő szavakkal szólott ezután a német nép magatartásáról, amely olyan volt, hogy csak ritka esetben kellett közbelépni. Háborus lánckereskedés és uzsorások számára ott az akasztója.


A légi támadások áldozatainak ellátása

- A gyáva ellenséges légitámadások áldozatainak is el kellett szenvedniük személyes szabadságuk erős korlátozását –  folytatta a birodalmi tábornagy. Jelenleg a légi fegyvernem harcának sulypontja is keleten van. Ha keleten levertük az ellenfelet, akkor ismét jelentkezünk Angliában. Gondoskodtam, hogy hatalmas raktárakat állítsanak fel, amelyekből azonnal el tudjuk látni a légitámadások áldozatait.


A második arcvonal kérdése
Göring ezután maró gunnyal ostorozta az angolok önzését, akiket nem tulságosan érint az, hogy a szovjetoroszok, szövetségeseik kénytelenek felfogni a német ütések sulyát.

 

Ami az amerikai fegyverkezést illeti, a remények főleg csillagászati számokra támaszkodnak. Nem akarja lebecsülni az amerikai fegyverkezési ipart, de nem lehet egyidejűleg milliós hadsereget felállítani, másrészről pedig a munkások számát megháromszorozni. Amerikában egy szót nagy betűvel irnak és az a szó igy hangzik: Blöff.


A birodalmi tábornagy ezután azokkal a csalfa reményekkel foglalkozott, amelyeket a demokráciák még ma is táplálnak abban a tekintetben, hogy a német nép belsőleg szétesik. Gunyos szavakkal intézte el az ellenség részéről terjesztett azokat a híreszteléseket, amelyekkel a német vezetőséghez való bizalmát akarják aláásni, majd kijelentette, hogy róla azt állították, hogy nemcsak a Hermann Göring-művek, hanem a német repülőipar és a megszállott területeken ,,kéz alatt” összevásárolt gyárak Göring magántulajdonában vannak. Csak azt mondják meg nekem – kiáltott fel –, hol vannak a külföldön ezek a vagyonok, hogy hozzájuthassak? Ennek legnagyobb részt szivesen bocsátanám a német nép rendelkezésére.


Göring a Führer felelősségéről

Göring ezután megállapította, hogy német részről egyedül a Führer adja meg a nagy és tiszta hadászati irányvonalakat és a parancsokat a hadvezetésre.  Egyenesen nevetségesek a tuloldalról terjesztett hirek, amelyek szerint Németországban a Führer mellett valami tábornoki parlament áll. A vezérkar igen tehetséges tisztek gyülekezését jelenti, akiknek feladata, hogy mint segéderők álljanak szolgálatára a felelős parancsnoknak.


Felelős azonban mindig egyes-egyedül a Führer, aki az egész véderő győzelméért, vagy vereségéért felelős és nem is riad vissza attól, hogy ezt a felelősséget vállalja.


Azonos a fegyelem a tábornagytól kezdve az utolsó ujoncig. Azt a tábornokot, aki katonai kötelességeinek nem tud megfelelni, éppugy kiméletlenül eltávolitják, mint a szolgálatáról megfeledkező egyszerű katonák.


Az eljövendő tél is nehéz követelmények elé fog állitani - folytatta Göring - , de ezt már könnyebb lesz elviselni, mint az előző év telét, mert előkészültünk és veszélyeivel szemben védettek vagyunk.


A hadműveletek keretében a Führernek néha kemény parancsokat kell kiadnia és néha neki, Göringnek, a legvégső bevetést kell megkövetelnie. Ez egyáltalában nem könnyű és csak az a tudat ad ehhez neki erőt, hogy ők maguk is négy és félévig állták ezt a harcot és sulyosan meg is sebesültek.


S mi lenne a német nép sorsa? – végezte beszédétt Göring birodalmi tábornagy – , ha nem nyernök meg ezt a harcot? Elpusztitanék a német népet!


A mostani háboru nem a mádosik világháboru, hanem a nagy faji háboru. Ezt a háborut azonban meg fogjuk nyerni, mert meg kell nyerni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hilmi pasa Hilmi pasa
A Dobrudzsában nagy és világraszóló győzelmet arattak a központi...
Egy kis rekvirálás Egy kis rekvirálás
Hogy rekvirált magának két éhes kalapos városi hölgy egy kis falusi...
Atlantisz kapujánál Atlantisz kapujánál
Atlantiszról, az elsüllyedt világrészről és kultúrájáról cikkekben,...
A M. L. Sz. főtitkára lemondott A M. L. Sz. főtitkára lemondott
Német Andor, a Magyar Labdarugók Szövetsége főtitkára a következő...
A szabadkai bérgyilkosság A szabadkai bérgyilkosság
Özv. Haverda Boldizsárné gyilkosainak ügye néhány nap óta olyan...
A sajtó meg a könyv A sajtó meg a könyv
Sem vitatkozni, sem támadni nem akarok, beszámolót írok egy betegség...
Parancs Leningrád lakosságához Parancs Leningrád lakosságához
Vorosliov tábornagy, az északi szovjet haderők főparancsnoka és...
Porgyűjtő egészségügyi vizsgálatok czéljából Porgyűjtő egészségügyi vizsgálatok czéljából
Berlinben állitottak fel ilyet újabban az Opera-téren. Reggeli hét...
A Budapesti Korcsolyázó Egyesület közgyűlése A Budapesti Korcsolyázó Egyesület közgyűlése
Harmincnegyedik közgyűlését tartotta mult hó 31-én a BKE, az egyetlen...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98