Dtum
Login with Facebookk
1921 | November

VAC – MTK 1:0 (1:0)

Hungária-úti pálya. 3000 néző. Bíró: Iváncsics Mihály.
Az idény legnagyobb meglepetése. A múlt vasárnap hatalmas formát mutatott MTK-ra ma rá sem lehetett ismerni; rendszertelenség, idegesség jellemezte a munkáját s a nagy lelkesedéssel és tűzzel dolgozó VAC a bajnokcsapat rossz napját ügyesen kihasználva, megoldotta a megoldatlannak látszó feladatot: legyőzte az MTK-t.

A játék képe az első félidőben egyáltalán nem mutatta az MTK fölényét. Az első percekben a VAC-ot látjuk frontban. A 6. percben Feldmann hibásan szerel egy támadást; a labda Nagyhoz kerül, ez Breuerhez passzol és kész a VAC győzelmét jelentő gólja. A váratlan eredmény felvillanyozza a VAC-ot, viszont idegessé teszi az MTK-t.

A bajnokcsapat sehogy sem tud önmagára találni. A csatársortól megszokott tervszerű akciók teljesen elmaradnak, viszont a VAC gyors csatárai az MTK bizonytalan védelmének jóvoltából sok veszélyes helyzetet teremtenek. A második félidőben a VAC változtat játékmodorán. A támadás helyett védekezésre, az elért eredmény megtartására helyezi a fősúlyt, ami nagyszerűen sikerül is, mert az MTK két kapufalövésen kívül egyebet elérni nem tud.

A VAC csapatának játékáról szólva mindenekelőtt arról a lelkes, fáradhatatlan ambíciótól hevített igyekezetről kell a legnagyobb dicséret hangján megemlékeznünk, amely minden játékost kivétel nélkül áthatott. Igyekezett, dolgozott minden játékos s emellett néhányan igen jó formát is mutattak; a csapat pedig mint együttes okosan, ésszerűen és céltudatosan végezte feladatát. Addig, amíg nyílt volt a küzdelem sorsa, a támadásból is alaposan kivette részét, a második félidőben azonban a védelembe vonta vissza a csatárokat is.

Zeisler kapus néhány labdát nagy bravúrral tett ártalmatlanná, emellett a kapusok elengedhetetlen segítőtársa a szerencse is támogatta. Megdönthetetlen oszlopként állott helyén Weisz I. balhátvéd s sikerült kapcsolásaival, hatalmas felszabadító rúgásaival a közvetlen védelem leghasznosabb támasza volt.

Meglepően jól és megbízhatóan látta el feladatát a beteg Singer helyén játszó Grosz. A Móra-Weisz-Hermann fedezetsor munkájának legnagyobb dicséretére szolgálhat, hogy agilitásával önmagát múlta felül s pillanatig sem lankadva dolgozott, küzdött a győzelemért. A csatársorban a Boros-Breuer szárnytól láttunk tetszetős akciókat, a többiek csak igyekezetükért érdemelnek elismerést.

Az MTK-nak ma annyira rossz napja volt, hogy valóban nehezünkre esik a kevésbé rosszakat kiválasztani. A nagy hideg és túl kemény talaj sehogy sem konveniált a kék-fehérek „labdaművészeinek”, akik a VAC korán elért gólja után szemmel láthatólag idegessé is lettek és nem tudtak többé visszazökkeni a rendes kerékvágásba.

Kropacsek a gólért nem okolható, - különben fitten mozgott. Blandl könnyű helyzetben jól funkcionált, de néhány nála szokatlan hibát ejtett. Feldmann kiöregedett már a csapatból, sehogy sem tudta Senkeyt pótolni. A halfsor játéka nagy kiábrándulást hozott. A múlt hetekben oly nagy formát mutatott Vágó céltalan elkalandozásaival egyebet nem produkált.

Nyúl gyengén játszott és Kertész II. sem elégített ki. A csatársor, miután Orthot alaposan lefogták, teljesen csődöt mondott. Dobó nem való a csapatba, Molnár nagy technikáját nem tudja kellőkép hasznosítani; különösen a kapu előtt értéktelen. Schlosszernek semmi sem sikerült és Opata is messze elmaradt rendes formájától.

A csatársor egyetlen veszélyes embere Orth volt, de őt meg annyira lefogták, hogy nem juthatott kedvező helyzethez. A mai mérkőzés minden esetre rámutatott az MTK csapat nagy hibájára: Orth lefedezése esetén teljesen megbénul a kék-fehér csatársor akcióképessége.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98