Dtum
Login with Facebookk
1932 | Január

Az összes hatósági müszaki hivatalokban megállt a munka

A bankzárlat elrendelése óta az egész országban minden közmunka megállt.
A magánépitkezés az elmult évben már meg sem közelitette az előző évek arányait, a középitések terén pedig, ha a mult év közepéig akadt is itt-ott valami munka, a nyár óta, szinte egy csapásra, minden megakadt.

Az állam és autonóm testületek nemcsak, hogy uj munkalehetőségeket nem készitettek elő, de a megkezdett munkák befejezéséről sem gondoskodtak. A főváros 1931. évi költségvetésében előirányzott utépitésből négymilliós keretet már nem hajtott végre, a kereskedelemügyi miniszter az év végén vicinális épitésével kapcsolatban huszezer munkás foglalkoztatását igérte, de ebből a munkából eddig egyetlen kapavágást sem végeztek.

E teljes munkaszünet mellett azt kell kérdezni: mit csinálnak a miniszteriumok, a vármegyék, városok, államépitészeti, folyammérnöki, kulturmérnöki müszaki hivatalokban? Mi folyik a posta és MÁV müszaki irodáiban, ahol eddig tervezéssel, költségelőirányzatok készitésével s a munkák ellenőrzésével volt elfoglalva egy hatalmas mérnöki tábor! És mit csinálnak a mérnöktársadalom ügyeit képviselő szervezetek, a kamara, a mérnökegylet és a magánmérnökök szövetsége?

A magyar mérnöki kar nem tudna kitermelni egyetlen olyan gondolatot, amely legalább megkisérelné kirántani az országot ebből az elernyedtségből? Ott, ahol annyi kiváló közgazda és vállalkozó van együtt, mint a mérnöki karban, ne akadna egyetlen pénzügyi megoldási terv sem, amely e sorvasztó állapoton segiteni tudna?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98