Dtum
Login with Facebookk
1938 | Június

Szokatlanul sok diák bukott meg, mert szokatlanul sok diák érdemelte meg a bukást

„Szokatlanul sok diák bukott meg, mert szokatlanul sok diák érdemelte meg a bukást” – mondja Antal Imre, a kispesti gimnázium igazgatója

Feltűnést keltett az érettségi vizsgálatokról szóló jelentések között a kispesti Deák Ferenc gimnázium jegyzőkönyve, amely szerint a diákok 38 százaléka megbukott az érettségin. Az írásbeli érettségin 44 tanuló közül négy diák bukott meg, a szóbeli vizsgálatokon pedig még tizenkét diákot utasítottak pótérettségire, illetve új érettségi vizsgálatra. Feltűnt az is, hogy az egész osztályból mindössze egy diák érettségizett jelesen, kitüntetéssel pedig egy sem.


A szokatlan érettségi eredmény a kultuszminisztérium figyelmét is felkeltette és hír szerint a kultuszminiszter elrendelte vizsgálják meg, miért érettségiztek ilyen rosszul az idén a Deák Ferenc gimnázium diákjai? Beszéltünk Antal Imrével, a Deák gimnázium igazgatójával, aki a következőket mondotta a balsikerű érettségi vizsgálatról:


- Nehány héttel ezelőtt vettem át az iskola vezetését s úgyszólván rögtön hivatalba lépésem után elutaztam Kiskunfélegyházára, ahol érettségi biztos voltam. Ilyen körülmények között még nem tájékozódhattam pontosan a történtekről, de annyit mindenesetre megállapítottam, hogy ebben az esztendőben az érettségizők és különösen a bukottak között rendkívül sok volt az idegenből jött diák és sok volt az olyan, aki ismétlő érettségit tett. A mi diákjaink közül mindössze tizenkettő bukott el.
- Tehát a tizenhat bukott diák közül négy volt idegen, vagy ismétlő. Igy nem túlságosan magas az arányszám?
- Kétségtelen, hogy így is jóval magasabb az átlagosnál, de ennek az az oka, hogy az idén több olyan diák került a nyolcadikba, aki nem volt odavaló és különben is rendkívül gyenge volt az idei nyolcadik osztály. Téves és rosszindulatú az a beállítás, hogy három esztendő óta, amióta Jámbor György főigazgató úr iskolánkban az érettségi kormánybiztos, megdöbbentő mértékben gyengült az eredmény. Először is Jámbor főigazgató úr a multban nem is működött, mint kormánybiztos iskolánkban, másodsorban pedig a főigazgató úr rendkívüli jóindulattal kezeli a diákokat és a kötelező szigorúságot egy fokkal sem lépi túl. Szokatlanul sok diák bukott, az igaz, de kétségtelennek tartom, hogy ennek semmi más oka nincs, mint az, hogy szokatlanul sok diák érdemelte meg a bukást….

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98