Dtum
Login with Facebookk
1939 | Március

Budafok – Taxi 4:4 (4:3)

Az örökifjú Takács II. beállította az igazságos eredményt

Az Elektromosok Latorca-utcai sporttelepén kettős mérkőzést bonyolítottak le vasárnap. Az első meccs a Budafok és a Taxisok találkozása volt. A télire fordult időjárás ellenére ekkor már több mint háromezren helyezkedtek el a tribünökön és a közönség nyolc pompás gólban gyönyörködhetett.

A Budafok, amely pontot vett el a Ferencvárostól, most is jól játszott, de a taxisok nem hagyták magukat és a végén döntetlen lett az eredmény, ami megfelel az igazságnak, a játék képének.

A meccs hőse az örökifjú Takács II. a taxisok szemfüles csatára volt, aki úgy, mint annakidején a válogatott csapatban és a Ferencvárosban úgynevezett „lesipuskás” stílusban játszott, és amikor Budafok 4:3 arányban vezetett, Takács kiegyenlített és megszerezte csapatának az egy pontot.

A mérkőzés mindjárt nagy irammal kezdődik és a taxisok, akik ebben az összeállításban mérkőztek:
Izsó - Miklósi, Aradi - Odri, Tóth I., Vargha - Váradi, Takács II., Serfőző, Berecz, Hódi, huszárattakot intéztek Budafok ellen. Hódi erős lövését Vági kapus egyszerűen védhetetlennek minősíti és beengedi a kapuba. 1:0.

Három perc múlva szélvészként száguld le Fodor, a budafoki szélső csatár – a budafoki csapat összeállítása:
Vági – Szebehelyi, Bánkuti - Király, Sós, Barhi – Fézler, Hidasi, Szegedi, Kovács III. és Fodor középre irányit ott labdáját Szegedi fejjel gólba továbbítja. 1:1.

A 11. percen megismétlődik az előbbi gól: Fodor lefut, centerez. Szegedi befejeli a labdát, jóllehet Vági kapus most rosszul vetődött. 2:1. Most Taxi-ostrom következik. Dübörög a gépezetük és a 20. percben Hódi kihasználja a tétovázó Miklósi és Aradi által keletkezett helyzetet, egyéni akcióból gólt lő. 2:2.

A 23. percben Takács II. váratlanul bombalövést küld a kapura. Vági kiejti a labdát, amely a gólba tart. Odafut Serfőző, menteni akarja a helyzetet, de még jobban kapuba segíti a labdát. 2:3.

Kezdés után Takács II. lövését a kapufa tartóztatja föl. A 38. percben Fodorral megint nem bírnak. Ez a fürge csatár faképnél hagyja őrzőit és középre irányított labdájával olyan tumultust teremt a Taxi kapuja előtt, hogy egymás hegyén-hátán fekszenek a játékosok. A helyzetet Szegedi menti meg, aki elcsípi a labdát és a kapuba gurítja. 3:3.

A változatos küzdelem a 43. percben izgalmas jelenetekhez érkezik. Hidasi, a budafoki csatár kitör. Izsó eléje fut, a tizenhatos vonalat is elhagyja és a csatár lába elé veti magát, de sikertelenül, mert Hidasi tovább megy a labdával.

Izsó erre az amerikai birkózóstílus szabályai szerint Hidasi lába után kapkod, aztán elfogja és leteríti őt a földre, Bán Zoltán játékvezető tizenegyest ítél. A taxisok erre odarohannak a játékvezetőhöz és bizonyítani akarják, hogy az eset a tizenhatos vonalon, kívül történt. A bíró megkérdi a határbírákat, akik a taxisoknak adnak igazat.

Most a budafokiak lesznek dühösek és hevesen gesztikulálnak, tiltakozni próbálnak. Végül a játékvezető a tizenhatos vonalról szabadrúgást ítél, amelyet Hidasi művészi módon a kapu felső sarkába helyez. „Kijött az igazság” – kiabálja a közönség egy része és megtapsolja Hidasit bravúrjáért. 4:3.

A második félidő szép játékkal kezdődik. Nagy derültséget kelt Hidasi egyik akciója, amikor kétlépésnyire a kaputól fölé vágja a labdát. A másik oldalon is készek a revánssal: Takács II. egy lépésről szintén mellé helyezi a labdát.

A 38. percben Serfőző Váradinak adja a labdát, az pedig Takácshoz továbbít és az egykori válogatott játékos futtában, bukdácsolva, bravúros módon kiegyenlít. 4:4.

A játékosok is elégedettek a közönség pedig megtapsolja őket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A csoda-kutya
Vidám utikalandot beszél el egy angol ujság. Néhány nap előtt egy...
Főiskolai gyorskorcsolyázó bajnokság Főiskolai gyorskorcsolyázó bajnokság
Manno Miltiades és Eötvös Zoltán sokszoros bajnokoknak és...
Tisza és Wekerle Bécsben Tisza és Wekerle Bécsben
A válság e heti krónikájának előterében gróf Tisza István királyi...
A merénylő pénzügyminiszterné A merénylő pénzügyminiszterné
Világraszóló szenzáció történt a mult héten Párisban. A...
A Pozsonyi Torna Egyesület dísztornája A Pozsonyi Torna Egyesület dísztornája
A "Pozsonyi Torna Egyesület" deczember hó 9-én tartott házi...
A frankhamisítás ügyében a budapesti rendőrség az ünnepnapok alatt is a legenergikusabban folytatta a nyomozást A frankhamisítás ügyében a budapesti rendőrség az ünnepnapok alatt is...
Felsőbb helyről utasítás érkezett a főkapitánysághoz, hogy a Hágában,...
Gyulai Pál: Estély előtt Gyulai Pál: Estély előtt
Az est leszállt, öltözni kéne, Estélybe hívtak, menni kell! De a...
Czélzó készülék Czélzó készülék
A modern hadseregnek ma még, s még hosszu ideig is a gyalogság a...
Uj akadály Bethlen parisi utján Uj akadály Bethlen parisi utján
Gróf Bethlen István, aki a mult hét keddje óta a francia fővárosban...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98