Dtum
Login with Facebookk
1945 | Június

Irtsuk ki a fasiszta szellemi termékeket!

A fasiszta uralom elárasztotta az országot sötét szellemét terjesztő fércművekkel, filmekkel, színdarabokkal, zeneművekkel. A lelkek megmételyezése, a gondolkozás megfertőzése, a lelki élet feldúlása a nyilas korszak egyik fő fegyvere volt. A miniszterelnökség háromtagú bizottságot hívott össze a náci és fasiszta sajtó, könyv, film, zeneművek jegyzékének összeállítása.

 

Teljes bizalommal vagyunk a bizottság működése iránt, tudjuk azonban, hogy a feladat természetéből folyóan a bizottság működése hosszabb időt vesz igénybe. E kérdésekben nincs helye a késedelemnek: azonnal cselekedni kell! A bizottság munkája mellett tehát a közönségnek kell sorompóba lépnie. Jöjjön a társadalom minden tagja, legyen résen minden hazafi és a maga tehetsége szerint máris cselekedjék.

 

Ne vásároljon senki emberfia ilyen könyvet; a kereskedők, a nyomdák ne áruljanak ilyen munkákat amijük raktáron van, szedjék össze, küldjék el a polgármesterhez és be a papírgyárak zúzómalmába a népbolondító „szellemi” termékekkel. Május 1-ét úgy ünnepelhetjük igazán, ha tudjuk, hogy nincs már gyűlöletet, sötétséget árasztó könyv, film vagy bármilyen más szellemi termék magyar kereskedőnél, magyar filmszínháznál, egyetlen magyar családnál sem.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98